Η αισιοδοξία μας για επιστροφή στις αίθουσες αρχίζει να φουντώνει


Οι νότες αισιοδοξίας αρχίζουν να ηχούν πάλι στα αυτιά μας με την είδηση για την άφιξη των εμβολίων στη χώρα μας, όχι μόνο επειδή θα ελευθερωθούμε, αλλά κι επειδή θα επιστρέψουμε σιγά σιγά στα σινεμά. Τα στερηθήκαμε πιο πολύ από όλα τα άλλα, αφού έμειναν κλειστά και αμπαρωμένα καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας!

Ως τότε όμως, που και πάλι θα ανοίξουν τις πόρτες και θα πλημμυρίζει η μυρωδιά από ποπ κορν τις αίθουσες, ας ζήσουμε το κινηματογραφικό από τα σπίτια μας απολαμβάνοντας ξανά ταινίες που είχαμε ξεχάσει πώς μας είχαν κάνει να νιώσουμε όταν τις πρωτοείδαμε.

Το πρόγραμμα για απόψε είναι δυνατό, δες κι εσύ...

Borgen

Η Μπιργκίτε Νίμποργκ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας, μπλέκεται στον λαβύρινθο της πολιτικής και της δολοπλοκίας γύρω από τον πρωθυπουργικό θώκο, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει ισορροπίες και στην προσωπική της ζωή. 

Θα το δεις στο ΕΡΤFlix

 

Ξέφρενες Νύχτες του Πολ Τόμας Αντερσον

Δεκαετία του 1970. Ο σκηνοθέτης πορνό ταινιών Τζακ Χόρνερ, αναζητώντας νέο ταλέντο, γνωρίζει από τύχη τον Έντι Άνταμς που εργάζεται ως υπαλληλάκος σε εστιατόριο. Ο Εντι είναι νέος, ωραίος και με πλούσια χαρακτηριστικά στο επίμαχο σημείο. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Νερκ Ντίγκλερ, ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά της επιτυχίας, κερδίζοντας και αντίστοιχα βραβεία κάθε χρονιά. Αλλά τα ναρκωτικά και ο εγωισμός του κάθονται ανάμεσα σε αυτόν και τους ανθρώπους γύρω του, βλέποντας να έρχεται η στιγμή που η φήμη του ξεθωριάζει. 

Απόψε στο Novacinema 2 HD, στις 22:00 στα πλαίσια του αφιερώματος «25 Χρόνια Nova, 25 Χρόνια Μεγάλου Σινεμά».

 

The Stand

Ενα τραγικό ανθρώπινο λάθος απελευθερώνει έναν φονικό ιό, που αποδεκατίζει την πλειοψηφία του πληθυσμού της Αμερικής, και οδηγεί σε μια μετα-αποκαλυπτική ιστορία επιβίωσης εν μέσω μιας νέας παγκόσμιας σύγκρουσης καλού και κακού. Στη νέα, κατεστραμμένη Αμερική, μια ομάδα επιζώντων αγωνίζεται να βρει νόημα σε μια νέα πραγματικότητα και καταλήγει να επιλέγει πλευρές σε έναν πόλεμο υπερφυσικών αναλογιών. 

Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο on demand κατάλογο της COSMOTE TV (υπηρεσία COSMOTE TV Plus).

 

«Η Αλίκη στις Πόλεις» (Alice in the Cities, 1974) του Βιμ Βέντερς

Νέα Υόρκη. Για την ταινία είναι η πόλη-αφετηρία, αλλά για το σύμπαν του Φίλιπ, του 35χρονου ήρωα, μάλλον ο βαλτωμένος τερματισμός. Ο γερμανικής καταγωγής συγγραφέας είχε έρθει στη 70s Αμερική για να ζήσει την περιπέτεια. Την τυχοδιωκτική περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, στο «όνειρο». Δεν βρήκε τίποτα. Η ανατολική ακτή τον ξέβρασε στην πολύβουη φανταχτερή μητρόπολη, στην πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν. Τίποτα δεν συνέβη. Το road trip έγινε, απογοήτευσε, τελείωσε. Ο ήρωας επιλέγει να μας βάλει στον κόσμο του τη στιγμή που μαζεύει τα κομμάτια και τις βαλίτσες του και παίρνει τον δρόμο του γυρισμού. Μόνο που εκεί μπορεί να κρύβεται η έκπληξη. Οταν λίγο πριν την απογείωση μία μητέρα αφήνει την εννιάχρονη κόρη της Αλις στην «προσωρινή» κηδεμονία του και εξαφανίζεται, ο Φίλιπ ξεκινά ένα διαφορετικό ταξίδι αναζήτησης: με την αθωότητα του μικρού κοριτσιού για συνοδηγό, και μία φωτογραφική μηχανή να αποτυπώνει τα συναισθήματα. 

Θα το βρεις στην  iPLATFORMA

 

«Snowpiercer» του Μπονγκ Τζουν-χο

Το 2031 μ.Χ. η Γη έχει περιέλθει σε μια νέα εποχή παγετώνων και οι μόνοι επιζώντες επιβαίνουν στο Snowpiercer, ένα τρένο που κινείται συνεχώς. Μη μπορώντας να ανεχτούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι επιβάτες της οικονομικής θέσης εξεγείρονται και προσπαθούν να φτάσουν ως το μπροστινό βαγόνι της μηχανής και να πάρουν τον έλεγχο. Η ταινία που έκανε τον Μπονγκ Τζουν-χο διεθνή, βασισμένη σε γαλλικό κόμικ του 1982, με all-star cast και καταιγιστική δυστοπική δράση εν κινήσει.

Στο ALPHA, στις 02:00