Για να γίνει πιο γλυκιά η αναμονή για το άνοιγμα των σινεμά


Αφού δε μπορούμε να κόψουμε εισιτήρια στα σινεμά που άλλοτε είχαν βαρεθεί να μας βλέπουν, επιλέγουμε να λιώνουμε με ταινίες προς το παρόν (ευχόμαστε) από τα σπίτια μας. Ευτυχώς, οι πλατφόρμες μας έχουν αντιμετωπίσει με απέραντη στοργή και οι ταινίες που μας εξασφαλίζουν καθημερινά είναι κάτι παραπάνω από άξιες για να τις παρακολουθούμε.

Παρακάτω ακολουθούν όλες όσες μπορείς να δεις σήμερα, οι περισσότερες μάλιστα είναι δωρεάν.

 

Full Contact του Ντέιβιντ Βέρμπικ

Ενα σύγχρονο παραμύθι για έναν άντρα που κατά λάθος βομβαρδίζει ένα σχολείο με ένα τηλεκατευθυνόμενο drone. Το αποτέλεσμα είναι η αποσύνδεσή του από οτιδήποτε λέγεται ζωή. 

Θα τη βρεις online και εντελώς δωρεάν στο  ArteKino Festival 2020

 

Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι

Η Αννα, ένα ορφανό 18χρονο κορίτσι, μεγαλώνει σιωπηλά και υπάκουα σ' ένα μοναστήρι της σταλινικής Πολωνίας του 1961. Λίγες μέρες πριν πάρει τους όρκους αγνότητας, η ηγουμένη της αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι έχει μία εν ζωή συγγενή. Μια θεία, τη Γουάντα, αδελφή της μητέρας της, που μένει στην πόλη και πρέπει να τη συναντήσει. Η Αννα βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός των τειχών του μοναστηριού κι αντιμέτωπη με μία 45χρονη γυναίκα εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνην. Κυνική, μπλαζέ, σκληρή, όσο περιμένει τον εραστή της να ντυθεί και να φύγει, καπνίζοντας και πίνοντας, ο Γουάντα αποκαλύπτει στην Αννα ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ιντα Λίμπενσταϊν και είναι Εβραία. Η οικογένειά τους εκδιώχθηκε από τους Ναζί στον πόλεμο και Χριστιανοί Πολωνοί αρχικά τους έκρυψαν και μετά τους πρόδωσαν. Η Γουάντα επέζησε γιατί έφυγε να πολεμήσει στην αντίσταση. Η Ιντα επέζησε γιατί ήταν μωρό, κάποιος τη λυπήθηκε και την παράτησε στην Εκκλησία. Οι δύο γυναίκες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι δρόμου προς το χωριό που είναι θαμμένη η μητέρα της Ιντα, ψάχνοντας όσα τους ενώνουν κι όσα ρήμαξαν μια χώρα.

Θα τη δεις στο  IPlatforma χωρίς συνδρομή.

 

Δυο Μέρες, Μια Νύχτα των Ζαν-Πιερ Νταρντέν, Λικ Νταρντέν

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Θα τη δεις στο Cinobo.

 

 

Arctic του Τζο Πένα

Μετά την πτώση ενός αεροπλάνου στην Αρκτική, ένας επιζών έρχεται αντιμέτωπος με ένα τρομερό δίλημμα: να παραμείνει στη σχετική ασφάλεια του καταφυγίου του ή να ξεκινήσει ένα ταξίδι στο άγνωστο με την ελπίδα ότι θα βρει σωτηρία;

Σήμερα στις 18.20, στο Cosmote Cinema 2