Ανάμεσά τους και «Η Καλόγρια» Άννα Καρίνα του Ζακ Ριβέτ


Ακόμη κι αν κάνουμε καιρό να ανταμώσουμε στις αίθουσες των σινεμά, η δίψα μας για τον κινηματογράφο δεν σταματά και γι' αυτό φροντίζουν διάφορες πλατφόρμες. Κάποιες φορές και κανάλια. Με το αφιέρωμα στην Άννα Καρίνα να αποτελεί το γεγονός της εβδομάδας (μέχρι και την Δευτέρα), κλείνει άλλο ένα εφταήμερο καραντίνας και για άλλο ένα βράδυ έχουμε παρέα ταινίες που είχαμε ξεχάσει πώς μας είχαν κάνει να νιώσουμε όταν τις πρωτοείδαμε.

Τσέκαρε το αποψινό πρόγραμμα και σίγουρα κάποια από τις παρακάτω ταινίες θα σε κάνει να χαμογελάσεις ύποπτα...

 

«Η Κρυφή Ζωή των Βιβλιοπωλείων» (The Booksellers, 2019) του ΝΤ. Γ. Γιανγκ

Η συντήρηση σπάνιων βιβλίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ιστορίας. Ποιοι είναι όμως οι μυστηριώδεις χαρακτήρες που ασχολούνται με αυτό το ιδιόμορφο επάγγελμα; Οι Indiana Jones των βιβλιοπωλείων είναι εκκεντρικοί, ιδιαίτεροι και, πολύ συχνά, γυναίκες! Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις τρεις ατίθασες υπερήλικες αδελφές στην καρδιά της Νέας Υόρκης που αρνούνται να πουλήσουν το παλαιοβιβλιοπωλείο τους στους αδηφάγους Αμερικανούς κτηματομεσίτες.

Θα το δεις στην πλατφόρμα του Docs in Exile Film Festival.

 

 

«Εγώ ο Απαισιότατος 3» (Despicable Me 3, 2017) των Πιερ Κόφιν και Κάιλ Μπάλντα

Ο Γκρου ανακαλύπτει πως έχει έναν δίδυμο αδερφό και μαζί θα συνεργαστούν πάνω σε άλλη μία ληστεία.

Απόψε, στο Star στις 21:00

 

«Η Καλόγρια» (La Religieuse, 1966) του Ζακ Ριβέτ

Αναγκασμένη να μπει σε μοναστήρι, η Σουζάν αρνείται να δώσει τους όρκους της. Ελεύθερο πνεύμα που περιφρονεί όλες τις εξουσίες και με μόνη επιθυμία την επιστροφή της στην κοσμική ζωή, θα υποστεί τη σκληρότητα μιας σαδιστικής ηγουμένης η οποία είναι πεπεισμένη ότι τη Σουζάν έχει κυριεύσει ο διάβολος. Αθωωμένη, θα βρει καταφύγιο στο μοναστήρι του Αρπαζόν. Μα το φιλόξενο περιστύλιο όπου κυριαρχεί μια ατμόσφαιρα απόλυτης ελευθερίας κρύβει νέες παγίδες στις σκιές του.


Θα τη βρεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στα πλαίσια του αφιερώματος στην Άννα Καρίνα

 

«Prom» του Ράιαν Μέρφι

Στην υπόθεση της ταινίας, μια κοπέλα επιθυμεί να πάει στον χορό των αποφοίτων του σχολείου με τη φίλη της, αλλά η διοίκηση του σχολείου το απαγορεύει λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού. Τότε, επιστρατεύονται ηθοποιοί του Broadway που θα τη βοηθήσουν να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα με κάθε τρόπο.

Στο Netflix, από τις 11 Δεκεμβρίου με ελληνικούς υπότιτλους

 

«Το Παλατάκι των Αορίων» του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου

Πώς η επίμονη προσπάθεια, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση μπορούν να μεταμορφώσουν ένα χωριό φάντασμα σ’ ένα παραδοσιακό οικισμό; Ενα ντοκιμαντέρ για την Εθιά, ένα ξεχασμένο χωριό στα Αστερούσια Ορη που έρχεται πάλι στη ζωή, κάνει πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου, «Το Παλατάκι των Αορίων», μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του στο 7ο Los Angeles Greek Film Festival, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών και το 14ο Festival du Film Insulaire de l' Ιlle de Croix (Βραβείο Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ) μεταξύ άλλων, κάνει ψηφιακή πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Δείτε το όλόκληρο παραπάνω.