Πληροφορίες για τα εισιτήρια και μία σύνοψη των ταινιών που θα δούμε


Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας χρόνος από όταν μας άφησε η Άννα Καρίνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μαζί με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποφάσισαν να κάνουν ένα διαδικτυακό αφιέρωμα ώστε να θυμηθούμε ξανά τις αριστουργηματικές ταινίες που έπαιξε  αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο χάρισμά της που δεν χωρούσε σε πλαίσια...

Να πούμε ότι για να παρακολουθήσεις το αφιέρωμα που θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 14 Δεκεμβρίου,  θα πρέπει να δημιουργήσεις λογαριασμό στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 3€ και η προπώληση θα ξεκινήσει αυτή τη Δευτέρα, 07/12/2020, στις 12.00. Οι ταινίες θα προβληθούν στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Με τη δημιουργία του λογαριασμού έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τις ταινίες για 30 ώρες. Για καλύτερη ποιότητα θέασης μπορείς να συνδεθείς στη πλατφόρμα από Edge σε υπολογιστή Windows ή από Safari σε υπολογιστή MacOS.

Οι ταινίες που θα δούμε:

gnk.jpg

Η γυναίκα είναι γυναίκα (Η κυρία θέλει έρωτα) / Une femme est une femme, του Jean-Luc Godard

Με τους: Jean-Claude Brialy, Anna Karina, Jean-Paul Belmondo
Γαλλία, Ιταλία / 1961 / 85 min.

Η Angela, στριπτιζέζ στο Faubourg St Denis, θέλει παιδί και άμεσα! Ο Emile, ο άντρας της ζωής της και λάτρης της ποδηλασίας, δεν βλέπει τα πράγματα με το ίδιο μάτι. Έτσι η Angela στρέφεται στον Alfred, τον γείτονα, φίλο και απόλυτα πρόθυμο μνηστήρα. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και η Angela παίζει με την αγάπη του Alfred, με τη ζήλια του Emile, με τις δικές της επιθυμίες.

 

pr.jpg

Ο τρελός Πιερρό / Pierrot le Fou, του Jean-Luc Godard

Με τους: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani
Γαλλία, Ιταλία / 1965 / 110 min. / Αποκατεστημένη κόπια

Ο Ferdinand, ένας απογοητευμένος οικογενειάρχης, συναντά ξανά τυχαία την Marianne, ένα παλιό φλερτ. Παρατά σύζυγο και παιδιά για το Νότο της Γαλλίας με τη νεαρή και αινιγματική baby-sitter. Ακολουθεί η τραγική ιστορία ενός ρομαντικού ζευγαριού που δραπετεύει από το Παρίσι για τη Μεσόγειο, ένα συναρπαστικό road-movie στο οποίο η παράνομη διακίνηση όπλων, οι πολιτικές συνωμοσίες, οι απρόοπτες συναντήσεις, τα βουκολικά ιντερμέδια και οι ερωτικοί σπαραγμοί συνυπάρχουν.

 

alf.jpg

Αλφαβίλ. Μια παράξενη περιπέτεια του Λέμμυ Κώσιον (Ο Λέμμυ Κώσιον εναντίον του Άλφα-60) / Alphaville. Une étrange aventure de Lemmy Caution, του Jean-Luc Godard

Με τους: Eddie Constantine, Anna Karina, Akim Tamiroff
Γαλλία / 1965 / 99 min.

Σε ένα μελλοντικό κόσμο ο Λέμμυ Κώσιον βρίσκεται σε αποστολή στην Αλφαβίλ με τις ακόλουθες οδηγίες: «Επικοινωνείστε με τον Καθηγητή Φον Μπράουν για να τον απελευθερώσετε ή, αν αρνηθεί, να τον σκοτώσετε…» Επί τόπου, ο Λέμμυ Κώσιον δεν έχει προλάβει να ξεκινήσει την έρευνά του πριν η Νατάσα, κόρη του καθηγητή, του προσφέρει τη βοήθειά της.

 

hmn.jpg

Η μοναχή / La Religieuse, του Jacques Rivette

Με τους: Anna Karina, Liselotte Pulver, Micheline Presle, Francine Bergé, Francisco Rabal, Christiane Lénier
Γαλλία / 1966 / 140 min. / Αποκατεστημένη κόπια

Υποχρεωμένη να μπει σε μοναστήρι, η Suzanne αρνείται να δώσει τους όρκους της. Ελεύθερο πνεύμα που περιφρονεί όλες τις εξουσίες και με μόνη επιθυμία την επιστροφή της στην κοσμική ζωή, θα υποστεί τη σκληρότητα μιας σαδιστικής ηγουμένης η οποία είναι πεπεισμένη ότι την Suzanne έχει κυριεύσει ο διάολος. Αθωωμένη, θα βρει καταφύγιο στο μοναστήρι του Arpajon. Μα το φιλόξενο περιστύλιο όπου κυριαρχεί μια ατμόσφαιρα απόλυτης ελευθερίας κρύβει νέες παγίδες στις σκιές του.

 

hzm.jpg

H ζωή μας μαζί / Vivre Ensemble, της Anna Karina

Με τους: Anna Karina, Michel Lancelot, Monique Morelli, Viviane Blassel, Bob Asklöf, Jean Aurel
Γαλλία / 1973 / 92 min. / Αποκατεστημένη κόπια

Ο Alain είναι ένας τριαντάρης καθηγητής ιστορίας που ζει μια φιλήσυχη ζωή με τη Sylvie. Στο Saint-Germain des Près, συναντά τη Julie, μια απελευθερωμένη και εκκεντρική νεαρή γυναίκα. Ο Alain παρατά τη Sylvie και μετακομίζει με τη Julie. Η ξεγνοιασιά τον κερδίζει και σιγά σιγά σταματά να δουλεύει. Για τις διακοπές, η Julie αποφασίζει να πάει με τον Alain στη Νέα Υόρκη, όπου βυθίζονται στον μποέμ τρόπο ζωής του Greenwich Village και συναντούν τους ακτιβιστές του Central Park.

 

dlfn.jpg

Ο δολοφόνος μουσικός / L’Assassin Musicien, του Benoît Jacquot

Με τους: Anna Karina, Joël Bion, Philippe March, Hélène Coulomb, Gunars Larsens
Γαλλία / 1976 / 124 min.

Ο Gilles είναι ένας νεαρός μουσικός, πεπεισμένος πως έχει ένα μοναδικό ταλέντο. Ιδιοκτήτης ενός μονάκριβου βιολιού, παρατά την ορχήστρα του, όπου έπαιζε ως κλαρινετίστας και τη μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία ζούσε, για να πάει στο Παρίσι. Ένας δύσκολος αγώνας ξεκινά, όπου προσπαθεί να δείξει το αναδυομένο του ταλέντο ως βιολιστής και κατά τη διάρκεια του οποίου θα συναντήσει τη Louise, μια ταλαιπωρημένη νεαρή καθαρίστρια που ζει με τη μικρή της κόρη. Η μια απογοήτευση ακολουθεί την άλλη και ο Gilles βυθίζεται σιγά σιγά στην ψύχωση.