Και η χαρά μας είναι τεράστια


Πάνε λίγες εβδομάδες που η Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ μπήκε ως executive producer στην credit list ενώ έχει περάσει λίγος καιρός που τα «Μήλα» κέρδισαν βραβείο σεναρίου για το Χρήστο Νίκου και τον Σταύρο Ράπτη στο Σικάγο. Ακόμη, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα φετινά βραβεία Oscar, βραβεύτηκαν τον Σεπτέμβριο στο φεστιβάλ της Βενετίας και τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ...

svl.jpg

Η ταινία κέρδισε το βραβείο New Waves Καλύτερης ταινίας στο 17ο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης, Ειδική μνεία της επιτροπής στο 43 ο φεστιβάλ του Ντένβερ, το μεγάλο βραβείο του 31ου φεστιβάλ της Λιουμπλιάνα, το βραβείο σκηνοθεσίας στο 29 ο φεστιβάλ της Φιλαδέλφεια, αλλά και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας του επίσημου διαγωνιστικού για τον Άρη Σερβετάλη στο 61 ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

milaaa.jpg

Σύνοψη

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα. Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου διαθέτει μια σουρεαλιστική και αινιγματική πρώτη ύλη και καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας, σε μια κοινωνία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια μη αναστρέψιμη επιδημία.