Ο Καναδάς δείχνει τον δρόμο. Ας είμαστε προετοιμασμένοι...


Μας έχει συντροφεύσει σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Από τις πρώτες μέρες που είχαμε περάσει σε διαφορετική πόλη για χάρη των σπουδών μας και δεν είχαμε ακόμη κοινωνικοποιηθεί, σε χωρισμούς που οι κωμωδίες που μας προσέφερε ήταν η μόνη άξια παρηγοριά και φυσικά τη περίοδο της καραντίνας που μας γλίτωσε από την πλήξη. Προφανώς, μιλάμε για το Netflix το οποίο δε σώζει μόνο τη ψυχή μας αλλά και τη τσέπη μας (μέχρι πρότινος τουλάχιστον).

Τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή διάφορα σάιτ στον Καναδά μιλώντας για αύξηση της συνδρομής των χρηστών στην πολυαγαπημένη πλατφόρμα. Όλα πάνε στραβά το 2020, γιατί να μη πάει και αυτό; Ή αλλιώς, γιατί να μην εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι του Netflix τη τεράστια απήχηση που έχει ήδη κερδίσει και συνεχίζει με τρομακτικά μεγάλα νούμερα να έχει η πλατφόρμα;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη για όλους αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη με την άφιξη του 2020 η πλατφόρμα μετρούσε 183 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ μετά την βόμβα της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 15,8 εκατομμύρια μέσα σε μόλις τρείς μήνες!

Σίγουρα, δεν είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε το σενάριο να σκαρφαλώσει η τιμή των συνδρομών μας, αλλά αν το καλοσκεφτούμε είναι αναπόφευκτο αν βάλουμε επί τάπητος κι άλλο ένα hot κριτήριο. Αυτό της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται για τη κινηματογραφική βιομηχανία.

Έχουμε ήδη δει μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες να πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή. Καλή ώρα το «Dune» και το «The Batman» λόγω του οικονομικού ρίσκου που καλούνται να πάρουν οι παραγωγοί, αν βγάλουν στις αίθουσες τέτοιες μεγάλες ταινίες δεδομένης της επιτρεπόμενης πληρότητας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επομένως, το Netflix κλείνει το μάτι και στους ανθρώπους της βιομηχανίας, ίσως και σε εμάς...