Και διαδικτυακά φέτος το 43ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Δες τις οδηγίες και πάρε μέρος στη μαγεία

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Το Φεστιβάλ Δράμας 2020 είναι ένα από τα επίσης ευχάριστα πολιτιστικά γεγονότα που θα συμβούν και φέτος (παρά την καταστροφή) και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Το Φεστιβάλ, λοιπόν, θα  διεξαχθεί στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και τα Ολύμπια. Μάλιστα, θα πρωτοπορήσει κι άλλο αφού φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και Drive-in στο κλειστό γυμναστήριο Δράμας.  

Η νέα τάξη πραγμάτων, όμως, φέρνει και μία νέα παράξενη πρωτοπορία. Το Φεστιβάλ θα μεταδοθεί και οnline. Φτιάχτηκε διαδικτυακή πλατφόρμα ειδικά για αυτό, στην οποία θα ''φτάσεις'' μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα μέσω του ''Online Festival''.

dramafgest.jpg

 

dramafest.jpg

Αναλυτικότερα...

- Για πρώτη φορά, διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας γίνεται διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό και μπορεί ο καθένας, με ένα μόνο email, να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό ΔΩΡΕΑΝ και να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ online.

- Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ (και στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα), θα μπορούν να γνωρίσουν τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές τους και φυσικά να δουν όλες τις ταινίες (όποιες από τις 89 επιλέξουν).

- Θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας για το βραβείο του κοινού (Audience award) και για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ (επιτρέπεται μία μόνο ψήφος, για κάθε διαγωνιστικό πρόγραμμα, για κάθε μοναδικό χρήστη).

- Θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα σχόλιά τους για κάθε ταινία και να συνομιλήσουν διαδραστικά με άλλους χρήστες (τα emails των χρηστών δεν εμφανίζονται, ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους).

- Θα παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση (Live streaming) τις σημαντικότερες στιγμές του Φεστιβάλ, όπως τις τελετές έναρξης – λήξης, την απονομή βραβείων, ομιλίες, masterclasses κλπ, καθώς και το Pitching Lab που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

- Θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα να δουν επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνικό animation. Από την εκπαίδευση στην επαγγελματική παραγωγή μικρού μήκους», στην ενότητα Focus on Animation.

- Kαι βέβαια θα έχουν πρόσβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο, για πρώτη φορά, θα είναι προσβάσιμο για κάθε Έλληνα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θέλει να το παρακολουθήσει.

- Ας σημειωθεί πως για όσους χρήστες ζουν εκτός Ελλάδος, είναι απαραίτητη ειδική άδεια από τους διοργανωτές και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Φεστιβάλ.