Έξι λόγοι για να πας σινεμά κι ας σε ''σκάει'' ο Αύγουστος


Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και για τους κλειστούς κινηματογράφους χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να κρυφομασουλάς ντορίτος βουτηγμένα σε κέτσαπ (εδώ που τα λέμε δεν μπορείς).

Άλλη μια εβδομάδα ξεπροβάλεει με κινηματογραφικές πρεμιέρες  αρχές Αυγούστου. Εδώ που η Αθήνα βράζει πιο πολύ κι από πατάτες στο φούρνο, εδώ που όλα εκεί έξω είναι επιεικώς ασφυκτικά αλλά που δε μασάμε...

 

Οι Εραστές της Γέφυρας (Les Amants du Pont-Neuf) του Λεό Καράξ

Ο απελπισμένος έρωτας μιας ζωγράφου που κινδυνεύει να τυφλωθεί κι ενός νεαρού κλοσάρ, που βρίσκει καταφύγιο σε μια παλιά γέφυρα του Παρισιού. Το αριστούργημα του Λεό Καράξ, το μεγαλείο της υποκριτικής στόφας του Ντενί Λαβάν, η αποθέωση της Ζιλιέτ Μπινός και, πάνω από όλα, ο απόλυτος 90ς κινηματογραφικός ύμνος στον έρωτα. Επανέκδοση με αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

 

Ηρωικά Χαμένοι (Heroic Losers) του Σεμπαστιάν Μπορένσταϊν

Αργεντινή, Δεκέμβριος 2001. Μια παρέα φίλων και γειτόνων επενδύει όλες τις αποταμιεύσεις της σε έναν αγροτικό συνεταιρισμό που θα τονώσει την οικονομία της μικρής τους πόλης. Μία μέρα μετά την κατάθεση των χρημάτων στην τράπεζα, η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Αργεντινής καταρρέουν. Τα χάνουν όλα. Σύντομα, όμως, θα καταλάβουν ότι δεν έχουν πέσει θύματα μόνο της οικονομικής κρίσης, αλλά και ενός ασυνείδητου δικηγόρου και ενός διευθυντή τραπέζης, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση. Έχει έρθει η ώρα να συντονιστούν, να καταστρώσουν μια περίτεχνη ληστεία και να επανακτήσουν ό, τι δικαιωματικά τους ανήκει. Μεγάλη εμπορική επιτυχία και η επίσημη συμμετοχή της Αργεντινής στα Οσκαρ, σε σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Μπορένσταϊν («Η Αγελάδα που Επεσε από τον Ουρανό»), σενάριο Εντουάρντο Σατσέρι («Το Μυστικό στα Μάτια της») και παραγωγή Ρικάρντο & Τσίνο Νταρίν. Επίσης, πατέρας και γιος πρωταγωνιστούν για πρώτη φορά μαζί. 

 

Πες το Δυνατά! (Say it Loud) του Γκουίντο Κιέζα

Η 40χρονη Τζούλια (Βαλεντίνα Λοντοβίνι) βιώνει μία πυρετώδη καθημερινότητα σε μία μεγάλη και αγχωτική πόλη. Καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει το νέο και εντελώς ανίκανο αφεντικό της, τον απένταρο και τζαμπατζή σύντροφό της (Ντίνο Αμπρέσα) μαζί με τον έφηβο γιο του και την κολλητή της, που δεν την ακούει και κυνηγάει άπιαστες ιστορίες αγάπης. Και μέσα σ όλα, υπάρχει μία αφόρητη ζυγαριά που δείχνει τα ίδια κιλά παρότι η ίδια βρίσκεται μονίμως σε δίαιτα! Στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού, η Τζούλια αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός εναλλακτικού θεραπευτή και προσπαθεί να βγάλει από μέσα της ό,τι την βαραίνει. Μόλις αποχωρεί από τη διαφωτιστική συνεδρία, η ταπείνωση και ο θυμός που συγκρατούσε αρχίζουν να εκρήγνυνται ορμητικά και ανεξέλεγκτα. Ιταλική κωμωδία καταστάσεων, που παρακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας, όταν αποφασίζει να ξεφορτωθεί το στρες της καθημερινότητας και όλων όσων την βαραίνουν. 

 

Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών (The Rental) του Ντέιβ Φράνκο

Δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν την επιτυχία της νέας εταιρίας τους, φεύγουν για ένα σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μία ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους εξελίσσεται σε κάτι σκοτεινό, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας. O Ντέιβ Φράνκο σκηνοθετεί τη γυναίκα του, Αλισον Μπρι, σε μία ταινία τρόμου που πήγε κατευθείαν στο Νο1 των box office (drive in κυκλοφορίες) και streaming πλατφόρμων.

 

Στο Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο (The Mirror Crack'd) του Γκάι Χάμιλτον

Το 1953 στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, γενέτειρα της Μις Μαρμπλ, μια μεγάλη κινηματογραφική εταιρία αποφασίζει να πραγματοποιήσει γυρίσματα μιας ταινίας με δημοφιλείς πρωταγωνιστές. Ομως, οι δύο πρωταγωνίστριες του καστ μισούνται θανάσιμα. Η μία εξ αυτών, η Μαρίνα, λαμβάνει απειλητικά σημειώματα και κατά τη διάρκεια ενός πάρτι ένας άντρας πίνοντας το ποτό του πέφτει νεκρός. Όλοι είναι σίγουροι ότι το δηλητηριασμένο ποτό προορίζονταν για την Μαρίνα. Ενας ντέντεκτιβ καταφτάνει και ζητά βοήθεια από την εξπέρ στις εξιχνιάσεις, Μις Μαρμπλ... Φώτα, κάμερα, φόνος! Για την επέτειο τον 40 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας, απολαύστε την επανέκδοση της κινηματογραφικής μεταφοράς του «The Mirror Crack'd from Side to Side» μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με all star cast και με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

 

Η Μουσική της Ζούγκλας (Jungle Beat) του Μπρεντ Νταζ

Ενα πρωινό, τα ζώα της ζούγκλας ξυπνούν και ανακαλύπτουν ότι μπορούν να μιλήσουν. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη τους προκαλεί η αιτία αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου: Υπάρχει ένας εξωγήινος στη ζούγκλα! Ο μικρός Φνιπ έχει έρθει για να κυριεύσει τον πλανήτη εξοπλισμένος με την τελευταία -και πιο τρελή- λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας συσκευής που κάνει τα ζώα να μιλούν. Ο Φνιπ δεν είναι και κανένας φοβερός κατακτητής: του λείπει ο πλανήτης του, έχει διαλύσει το διαστημόπλοιο του και δεν μπορεί να τα βάλει με τη θεότρελη παρέα της ζούγκλας. Οι ήρωες μας δεν θα αφήσουν μία αποτυχημένη εξωγήινη απόπειρα εισβολής να χαλάσει την ευκαιρία να περάσουν καλά με έναν καινούριο φίλο! Καθώς τα ζώα βοηθούν τον Φνιπ να επιστρέψει, ο εξωγήινος καταλαβαίνει ότι η φιλία είναι η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν. Μπορεί, όμως, η φιλία να τα βάλει με ένα διαστημόπλοιο γεμάτο εξωγήινους; Bασισμένο στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που παίζεται σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι ευφάνταστο animation που παντρεύει τη ζούγκλα, τα ζώα, την μουσική και... τους εξωγήινους! Σε ελληνική μεταγλώττιση