Η ανακοίνωση του αντζέντη του


 «Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Ίαν Χολμ. Έφυγε ειρηνικά στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο με την οικογένεια του δίπλα. Γοητευτικός, ευγενικός και τρομερά ταλαντούχος, θα μας λείψει πολυ» αναφέρει στην ανακοίνωση ο ατζέντης του.

Πριν λίγες ημέρες ο Ίαν Χολμ είχε εκφράσει τη στεναχώρια του για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε λόγω υγείας να δώσει το παρών στο online reunion του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

«Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, ελπίζω η διαδρομή σας να σας έχει πάει σε πολλά μέρη. Βρίσκομαι σε καραντίνα στο... χομπιτόσπιτο μου».

Οι τελευταίες ημέρες τη ζωής του καταγράφηκαν σε μία σειρά από πίνακες της γυναίκας του που δημοσιεύθηκαν στο instagram.

Μεταξύ άλλων ρόλων του, είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του στις ταινίες Alien (1979), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997) και From Hell (2001).

Περισσότερη ακόμα δημοτικότητα στον κινηματογράφο έλαβε ως Bilbo Baggins στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (2001-2003), καθώς και στην τριλογία Χόμπιτ (2012-2014), όπου εκεί ερμήνευσε τον χαρακτήρα μόνο στις σκηνές προχωρημένης ηλικίας.

Ενεργός ηθοποιός και στο θέατρο, βραβεύτηκε το 1967, με το βραβείο Tony, για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο The Homecoming.

Το 1998, βραβεύτηκε και με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ.

Το 1981, βραβεύτηκε με BAFTA, για τον ρόλο του στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (1981), ρόλος που του χάρισε και μία υποψηφιότητα για όσκαρ.

Πηγή