‘’Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι πολύ λίγα θα αλλάξουν"


Μετά από ένα Σαββατοκύριακο εκρηκτικών διαμαρτυριών για την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, ο George Clooney περνά το δικό του μήνυμα. Ο Clooney αναφέρθηκε στους Tamir Rice, Philando Castile, Laquan McDonald και Floyd, ανθρώπους που σκοτώθηκαν όλοι εξαιτίας της αστυνομικής βαρβαρότητας.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα υποχωρήσουν αυτές οι διαμαρτυρίες. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μην σκοτωθεί κανένας άλλος. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι πολύ λίγα θα αλλάξουν», τονίζει ο Clooney.

«Ο θυμός και η απογοήτευση που βλέπουμε να κυριαρχεί για άλλη μια φορά στους δρόμους μας είναι απλώς μια υπενθύμιση για το πόσο λίγο έχουμε μεγαλώσει ως χώρα», συνεχίζει ο Clooney. Ο ηθοποιός ζήτησε «συστηματική αλλαγή στην επιβολή του νόμου και στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», καθώς και δικαιοσύνη που αντιμετωπίζει όλους τους «πολίτες» ισότιμα.

"Αυτή είναι η πανδημία μας. Μολύνει όλους μας και έχουν περάσει 400 χρόνια και δεν έχουμε βρει ακόμη ένα εμβόλιο", λέει ο Clooney. "Φαίνεται ότι σταματήσαμε να ψάχνουμε για εμβόλιο και προσπαθούμε απλώς να θεραπεύσουμε την πληγή σε ατομική βάση".

Πηγή