Η Apple αγόρασε τα δικαιώματα της νεάς ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε

Όλο το παρασκήνιο

Κείμενο: Roxx

Πριν από λίγο καιρό η Apple έκανε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό βήμα της ιστορίας της, αγοράζοντας τα δικαιώματα για τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το Killers of the Flower Moon βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του αμερικανού δημοσιογράφου, David Grann και καταγράφει την αληθινή ιστορία  των δολοφονιών ιθαγενών αμερικανών της φυλής Osage, την περίοδο που ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στην περιοχή που ζούσαν.

kllrs.jpg

Οι δολοφονίες ήταν από τις πρώτες υποθέσεις που ερεύνησε το τότε νεοσύστατο FBI.

Το κόστος της ταινίας αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια και αυτός ήταν φυσικά ένας από τους λόγους η Paramount που είχε αρχικά τα δικαιώματα έδωσε το ελεύθερο στον Σκορσέζε να διαπραγματευθεί με άλλους ενδιαφερόμενους και τελικά κατέληξε να έχει μόνο τα δικαιώματα της κινηματογραφικής διανομής.

Όπως αναφέρει όμως το Hollywood Reporter, υπήρχε και άλλος λόγος πέρα από το κόστος που το στούντιο έκανε πίσω. Οι πηγές λένε ότι η κατάσταση άλλαξε όταν ο σκηνοθέτης και ο Ντι Κάπριο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγές στο σενάριο.

Αρχικά ο Ντι Κάπριο θα υποδυόταν τον καλό της υπόθεσης που θα δούλευε για το νεοσύστατο FBI. Στη νέα εκδοχή πήρε τον ρόλο του «κακού» ανιψιού του Ντε Νίρο που θα βρισκόταν σε δίλημμα ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Αυτή η αλλαγή έκανε τους ανθρώπους της Paramount ακόμα περισσότερο διστακτικούς αφού θεώρησαν ότι η ταινία μετατρέπεται σε μία μελέτη χαρακτήρα με λιγότερες εμπορικές προεκτάσεις, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έριχνε πολύ το μπάτζετ.

Ο Σκορσέζε όμως δεν έριξε καθόλου τις απατήσεις του για τη δημιουργία του πρότζεκτ έτσι φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα με την Apple να βάζει ένα τεράστιο στοίχημα που όμως αντέχει να το χάσει οικονομικά σε αντίθεση με την Paramount.

Πηγή