Ιούνιος με δωρεάν προβολές στο Athens Open Air Film Festival

σε θερινά και drive-in cinema

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Το καλοκαίρι (δεν) έφυγε και (δεν) το πήρε η βροχή ελπίζουμε όλοι κι ας μοιάζουν με "Νώε" οι τελευταίες μέρες του Μάη.

Και θέλουμε να ελπίζουμε στη καλή διάθεση του καιρού  γιατί το Athens Open Air Festival κάνει πρεμιέρα για δέκατη χρονιά παρά τη καταιγίδα του κορωνοϊού.

Ο θεσμός διοργανώνεται από τις "Νύχτες Πρεμιέρας" σε συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε υπαίθρια σινεμά, θερινούς κινηματογράφους και φυσικά (όπως ξέρουμε εδώ και καιρό)  drive-in προβολές. 

«Δηλώνουμε το ελπιδοφόρο "παρών" σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και υποσχόμαστε αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, δωρεάν για το κοινό: Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατρέπουμε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και προετοιμάζουμε εντυπωσιακές drive-in προβολές, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία, επιφυλάσσοντας στο κοινό θρυλικές και ιδιαίτερα αγαπητές του ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ.

afsames.jpg

Δημιουργός της αφίσας του 10ου Athens Open Air Film Festival είναι ο illustrator Βασίλης Μέξης. «Ξεκινώντας από το 2010, η Αθήνα μεταμορφώνεται κάθε καλοκαίρι σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival. Διανύοντας μία πορεία που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει τη στάση του στη δική του "Λεωφόρο της Δόξας". Εκεί "πλέκει" έναν ψάθινο αστερία και έτσι το Athens Open Air Film Festival αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης», σημειώνει ο ίδιος.