Η ταινία του Ντενί Βιλνέβ είναι γεγονός 


Όσο ο κορωνοϊός αλωνίζει στη καθημερινότητα όλων μας φέρνοντας τα πάνω κάτω, φαίνεται πως συγχρόνως σεναριογράφοι ετοιμάζουν πολύ όμορφα πράγματα για...μετά καραντίνας!

Ο Τίμοθι Σαλαμέ πρόδωσε το εγχείρημα του Ντενί Βιλνέβ  δημοσιεύοντας τη πρώτη φωτογραφία του Dune που θα έχουμε τη τύχη να ζήσουμε να δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ο κορωνοϊός πάει...σπίτι του.

prti.png

Ο Ντενί Βιλνέβ, μάλιστα, διαβεβάιωσε στο Vanity Fair ότι το Dune δεν θα είναι μια αλλά δύο (!) ταινίες! Η ταινία περιλαμβάνει δυο κινηματογραφικά ''κεφάλαια'' , οπότε λόγω του όγκου ήταν απαραίτητος αυτός ο διαχωρισμός.

Στο δια ταύτα...

Το Dune είναι γυρισμένο στην Ιρλανδία και στα Αραβικά Εμιράτα ''«σε τοποθεσίες που μοιάζει αδύνατο ότι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας'' όπως λέει ο Τίμοθι Σαλαμέ. Tο φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού βασιλιά στον πλανήτη Ντιουν που προσπαθεί να τον προστατεύσει ακόμη κι αν ο τόπος που το ανθρώπινο είδος διάλεξε να κατοικήσει είναι απόλυτα εχθρικό απέναντι του.

dneb.jpg

Ο Ντενί Βιλνέβ θεωρεί πως η ταινία, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ,  είναι μια πιστή προβολή της άνθισης του καπιταλισμού όπως σημειώθηκε  τον 20ο αιώνα. 

''Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το ‘Dune’, αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον 20ο αιώνα. Ηταν ένα πορτρέτο της της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα''.

dne.jpg

 

dneea.jpg

 

dnee.jpg

Η περιγραφή του βιβλίου:

Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων. Στον αφιλόξενο κόσμο που είναι γνωστός και ως Ντιουν ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ’ Ντιμπ μέλλει να σφραγίσει το μέλλον του κόσμου. Η συγκλονιστική ιστορία ενός μυστηριώδους άντρα που επωμίζεται ένα σκοτεινό πεπρωμένο: να δώσει σάρκα και οστά στο πανάρχαιο και πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Το καστ είναι άλλος ένας σοβαρός λόγος για να τρέξεις στις αίθουσες  όταν με το καλό βγει το Dune: Oscar Isaac , Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista,  Zendaya και Jason Momoa και πρωταγωνιστής ο Timothée Chalamet.

dneeee.jpg

 

dunee.jpg

 

duneeee.jpg

 

dnea.jpg

Όλα αυτά τον Δεκέμβριο!