Δεν το χάνεις...


Ο Ken Loach φαίνεται πως θα κερδίσει ολοκληρωτικά τις καρδιές των φαν του μετά από αυτή τη κίνηση.

Ιδιαίτερα δημοφιλής,ξεχωριστός για το αμφιλεγόμενο ταπεραμέντο του και σίγουρα για το αλληλέγγυο πνεύμα του.

Το τελευταίο αποδεικνύεται από τη πρόσφατη ενέργειά του:διαθέτει δωρεάν στο κοινό του κάποιες από τις πιο σημαντικές ταινίες του, μέσα από το κανάλι του στο YouTube.

Λίγα λόγια για τον Ken Loach...

Είναι Άγγλός σκηνοθέτης,γεννημένος στο Νουνέατον της Αγγλίας. Έχει κάνει νομικές σπουδές στην Οξφόρδη ενώ φοιτητής είχε ασχοληθεί με το θέατρο. Αφετηρία του ήταν κάποιες δουλειές στη βρετανική τηλεόραση και μετά στην κινηματογραφική οθόνη.

Στις ταινίες του φανερώνεται και η αριστερή πολιτική του ιδεολογία. Μάλιστα, ο Ken Loach ήταν ένα από τα δημοφιλή πρόσωπα που τοποθετήθηκαν δημόσια εκφράζοντας την εναντίωσή του στις πολιτικές του μνημονίου στο ελληνικό ντοκιμαντέρ ''Catastroika''. Ακόμη, είναι μέλος του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025.

Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα δύο φορές: η πρώτη ήταν το 2006 για την ταινία ''Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι'' και η δεύτερη το 2016 για την ταινία ''Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ''. Τέλος, έχει κερδίσει δύο φορές το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: το 1991 με το ''Ριφ-Ραφ'' και το 1995 με το ''Γη και ελευθερία''.

Επισκέψου το κανάλι του στο YouTube και δεν θα χάσεις!

Πάρε μια πρώτη γεύση...