Ενα από τα πιο πολυαναμενόμενα biopics του 2020


Μια Αμερικανίδα στο Παρίσι

'Ενα κορίτσι με pixie ξανθιά κουπ, φοράει ένα t-shirt, μπαλαρίνες και πουλάει σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού την Νεοϋορκέζικη εφημερίδα Herald Tribune. ΟJean-Paul Belmondo την πλησιάζει. Μιλά Γαλλικά με Αγγλική προφορά, αλλά η φιγούρα της δεν έχει τίποτα Αμερικάνικο. Eίναι η απόλυτη ενσάρκωση της Παριζιάνας, σε μια εποχή που διψά για νέα γυναικεία πρότυπα. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες σκηνές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου στην Γαλλική ταινία "Mε Κομμένη την Ανάσα" (Un  Bout de Souffle) του Jean-Luc Godard. Το Νέο Κύμα της Νouvelle Vague έχει μόλις βρει μια μούσα που μιλά Γαλλικά με Αγγλική προφορά. T' όνομα της: Jean Seberg

H Seberg ξεκίνησε την καριέρα της στην έβδομη τέχνη με την ταινία  "Ιωάννα της Λωρραίνης" (1957) του George Bernard Shaw, παίρνοντας, τελευταία στιγμή  τον ρόλο από την Audrey Hepburn.  Σημαντικοί  σταθμοί στην κινηματογραφική της καριέρα , το "Καλημέρα Θλίψη", το "Ποντίκι που Βρυχάται" με τον Peter Sellers, και φυσικά το "Με Κομμένη την Ανάσα",  την ταινία που  πέρασε την Seberg , στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και έκανε τον δημιουργό Francois Truffaut να την αποκαλέσει το 1960 "την καλύτερη ηθοποιό στην Ευρώπη". Συνεχίζει την πορεία της ανάμεσα στο Χόλιγουντ και το Ευρωπαϊκό σινεμά, με σκηνοθέτες όπως ο Claude Chabrol. Πέρασε και από τη χώρα μας στην ταινία "O Δρόμος για την Κόρινθο".

Δύο όψεις σε ένα νόμισμα

Στην πραγματική της ζωή η Jean Seberg δεν είχε καθόλου να κάνει με την εύθραυστη φιγούρα που κάποιος έβλεπε στη μεγάλη οθόνη. Η σύντομη ζωή της υπήρξε αρκετά ταραγμένη, με την ίδια να διατηρεί στην άκρως συντηρητική Αμερική της εποχής, ακτιβιστική δράση υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων ως μέλος της οργάνωσης Black Panther, που στήριζε τον αγώνα των έγχρωμων. Η όλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα την έφερε αντιμέτωπη με το FBI, ενώ έθεσε σε ρίσκο την ιδιωτική της ζωή.

Η γυναίκα που υπήρξε icon της ποπ κουλτούρας της δραστήριας δεκαετίας των 60's, η Αμερικανίδα ηθοποιός που λάτρεψε η Ευρώπη για την Γαλλική αύρα της, υπήρξε μια ασυμβίβαστη προσωπικότητα και μια δυναμική ακτιβίστρια.

Δύσκολο να το φανταστείς, εάν δεν γνωρίζεις όλη την ιστορία. Αυτή την ιστορία θα μας διηγηθεί φέτος, στην πολυαναμενόμενη ταινία "Seberg", του Benedict Andrews,  η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η  Kristen Stewart. Mια ακόμα Αμερικανίδα ηθοποιός, που έχει αγαπηθεί από τη Γαλλική κουλτούρα, όπως ο οίκος Chanel του οποίου η Kristen,  έχει διατελέσει πρέσβειρα.

Από το trailer παρατηρούμε ότι η μεταμόρφωση της Stewart ως Seberg, είναι άκρως επιτυχυμένη. Ανυπομονούμε να δούμε  και την ταινία! 

https://www.instagram.com/tv/B40P4Y0j8Yx/?utm_source=ig_embed