5 τα facts, 5 χιλιάδες λόγοι να την ταινία


Η τελευταία ταινία του Martin McDonagh, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri είναι μια διεγερτική, καυστική αλλά και ελπιδοφόρα μαύρη κωμωδία. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Frances McDormand, τον Sam Rockwell αλλά και τον Woody Harrelson δεν μας είναι καθόλου περίεργο που η ταινία έχει προταθεί φέτος για 7 υποψηφιότητες Όσκαρ, ανάμεσά τους οι κατηγορίες για Καλύτερο Α’ Γυναικείο Ρόλο, Καλύτερο Β’ Ανδρικό Ρόλο (διπλή υποψηφιότητα για τον Harrelson και τον Rockwell), Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο και Καλύτερη Ταινία, μεταξύ άλλων. 

Για να γιορτάσουμε το μεγαλείο της ταινίας του McDonagh λοιπόν, διάβασε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά facts για την δημιουργία της.

#1. Η μπαντάνα της McDormand είναι φόρος τιμής στον Michael Cimino από το The Deer Hunter

5factsaboutmissouri_01.jpg 

O Martin McDonagh και ο Sam Rockwell (που παίζει τον υπαστυνόμο Dixon) είναι και οι δυο μεγάλοι φαν της κλασικής ταινίας The Deer Hunter, στην οποία ο χαρακτήρας του Christopher Walken φοράει μια κόκκινη μπαντάνα, την οποία φοράει η Francis McDormand σε όλη σχεδόν την ταινία.

#2. Το ρούχο της Mildred το διάλεξε η McDormand

5factsaboutmissouri_02.jpg 

3. Το ελάφι που εμφανίζεται στην ταινία είναι στην πραγματικότητα διάσημο

Προς το τέλος της ταινίας, η Mildred έχει μια «συνάντηση» με ένα ελάφι που περνάει μπροστά από το σημείο που έχει στήσει τις 3 πινακίδες. Η σκηνή; Ανατριχιαστική. Απ’ ότι φαίνεται όμως, αυτό το ελάφι δεν είναι ένα απλό ελάφι! Είναι η Becca ένα ελάφι καλής ράτσας το οποίο κατοικεί στο Asheville's Western North Carolina Nature Center και που όλοι το γνωρίζουν στην ευρύτερη περιοχή!

#4.O McDonagh έγραψε τον ρόλο της Mildred με την McDormand στο μυαλό

Πολλοί σεναριογράφοι συχνά έχουν ήδη ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό τους, όταν γράφουν έναν ρόλο και ο McDonagh είπε ότι μόνο η Frances McDomand θα μπορούσε να υποδυθεί τον ρόλο αυτό. «Θα την είχα πατήσει αν έλεγε όχι!», δήλωσε στο Vanity Fair. Η ηθοποιός τελικά είπε το ναι μετά από δισταγμό, μιας και πίστευε ότι ήταν πολύ μεγάλη σε ηλικία, για τον ρόλο αυτό.

#5. Ο McDonagh ταξίδεψε σε όλη την Αμερική για να αποδώσει τέλεια το πνεύμα της χώρας

5factsaboutmissouri_05.jpg 

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λονδίνο από Ιρλανδούς γονείς, ενώ πολλές από τις ταινίες του γυρίζει στην Ιρλανδία, ο σκηνοθέτης χρειάστηκε να ταξιδέψει σε όλη την Αμερική για να αντιληφθεί το στιλ της, το πνεύμα της.

«Όταν έγραφα το σενάριο, ταξίδευα στην Αμερική παράλληλα. Ξεκίνησα γύρω στον χειμώνα, από το Σικάγο και με το τρένο πήγα στο Κολοράντο και από εκεί συνέχισα να ταξιδεύω. Μετά πήγα στην Μοντάνα. Μετά απ’ αυτό σκεφτόμουν το Μιζούρι και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να πάω από εκεί. Το πιο σύνηθες τρικ μου για τα σετ των ιρλανδέζικων ταινιών μου είναι να γυρίζω τις ταινίες μου σε νησιά στα οποία δεν έχω πάει ποτέ», δήλωσε ο McDonagh.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α’ προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman