Ώρα να πάρουν οι γυναίκες το πρώτο βήμα!


Το 2017 ας πούμε πολύ ευγενικά και λακωνικά ότι ήταν…. περίεργη χρονιά. Ίσως να ήταν μία που πολλοί να θέλουν να ξεχάσουν. Ακόμα και όσον αφορά τον χώρο του Χόλυγουντ.

Μετά τις τόσες αποκαλύψεις και κατηγορίες που πρόσβαλαν ακόμα και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας (αχ, ρε Kevin Spacey) υπάρχει και ένα καλό απ’ όλη αυτή την υπόθεση: ένας μικρός αέρας αλλαγής φαίνεται να…. φυσάει προς τον χώρο αυτό. Πώς το καταλαβαίνουμε; Από την στιγμή που γράφονται σενάρια που απεικονίζουν δυναμικές γυναίκες.

Δεν είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναυπάρξει ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου που δεν περιγράφουν ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες. Τώρα όμως γίνεται πιο ξεκάθαρα και με πιο σωστή απεικόνιση του γυναικείου φύλου. Μία γυναίκα πλέον είναι ΟΚ, να είναι δυναμική (ναι, ήταν και πριν), χωρίς όμως να θεωρηθεί «κακιά» ή… πολύ «αυστηρή» και “bossy”.

Υπάρχει μια πιο σθεναρή εικόνα μιας γυναίκας η οποία είναι OK να είναι… badass! Τώρα μια γυναίκα έχει εκατό τοις εκατό δικαίωμα στην γνώμη της και μπορεί να μιλήσει, ακόμα κι αν πρόκειται να αποκαλύψει ότι έχει πέσει θύμα κακοποίησης.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον άνθρωπο που βρίσκεται στην θέση του Προέδρου της Αμερικής και που είναι κατά κόρον, μισογύνης, αλλά και κακοποιός ο ίδιος, έχουν τελικά προσφέρει μια αίσθηση ενότητας όχι μόνο στον αμερικανικό λαό, αλλά και παντού. Και αυτή η ενότητα πολλές φορές προέρχεται από γυναίκες.

Αυτό θέλουν πολλοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι κτλ. να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστικό, γι’ αυτό και συνειδητοποιούν πόσο τεράστια ισχύ έχει πλέον μια ταινία. Μέσα απ’ αυτή μπορούν να μεταφέρουν στον κοινό έναν κόσμο ισότητας, έναν κόσμο που θέλει και εξυμνεί το γυναικείο φύλο. Και αυτό απεικονίζεται μέσα από δυναμικές γυναίκες ηθοποιούς και ταινίες που αποδεικνύουν ότι ακόμα και αν ολόκληρο το καστ μιας ταινίας αποτελείται από γυναίκες μπορεί να είναι αστείο, τολμηρό, διασκεδαστικό και περιπετειώδες!

Δες παρακάτω μερικές από τις ταινίες του 2018 που εξυμνούν τις γυναίκες!

Proud Mary

5moviesthatincludewomen_01.jpg

H Taraji P. Henson είναι η πιο κουλ δολοφόνος που θα δεις ποτέ! Μετά από τα τόσα χρόνια που βλέπουμε σχεδόν αποκλειστικά άνδρες hitmen στην μεγάλη οθόνη, το Χόλυγουντ μας περνάει το μήνυμα ότι μπορούν να υπάρξουν και γυναίκες αντι-ηρωίδες.

Black Panther

5moviesthatincludewomen_02.jpg

Η ταινία της Marvel όχι μόνο έχει μας προσφέρει για πρώτη φορά μαύρο σουπερήρωα αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έχει κανένα σκοπό να βάλει στην άκρη το δυναμικό, γυναικείο καστ που διαθέτει! Γυναίκες όπως η Lupita Nyong'o, Angela Bassett, η Danai Gurira, η Florence Kasumba και η Letitia Wright έχουν σκοπό να τα δώσουν όλα σε αυτή την ταινία! Can’t wait…

Annihilation

5moviesthatincludewomen_03.jpg

H Natalie Portman είναι badass για πολλούς λόγους, αλλά ένας ακόμη είναι οι τρομερές σκηνές δράσης που προσφέρει στην ταινία αυτή. Μια ομάδα ένοπλων γυναικών πάει στην ζούγκλα σε μια ειδική αποστολή. Το καστ περιλαμβάνει δυναμικές γυναίκες ηθοποιούς όπως τις Tessa Thompson, Gina Rodriguez και Jennifer Jason Leigh.

Red Sparrow

5moviesthatincludewomen_04.jpg

Η Jennifer Lawrence μπορεί να τα κάνει όλα. Και εννοείται πώς μπορεί να είναι και η απόλυτη action star! Και είναι βασικά, εδώ και χρόνια (από το Hunger Games). Αλλά τώρα «μεταμορφώνεται» στην γυναικεία εκδοχή του James Bond. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

A Wrinkle in Time

5moviesthatincludewomen_05.jpg

Από τα πιο εντυπωσιακά καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει την Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, και την Mindy Kalling φέρνει στην μεγάλη οθόνη το εκπληκτικό μυθιστόρημα της Madeleine L'Engle. Θα είναι το λιγότερο… mystical!