Πώς 20 χρόνια μετά οι ταινίες του Austin Powers μας κάνουν να κλαίμε μέχρι δακρύων!


Μισό, να σ'τον ξανασυστήσουμε. Γιατί είναι πάνω 20 χρόνια από τότε που πέσαμε «θύματα» του τραγελαφικού και goofy αυτού χαρακτήρα του σινεμά που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε. Αναφέρομαι στον Austin “Danger” Powers που παρόλη την… ιδιαίτερη παρουσία του –και τα περίεργα δόντια του-, καταφέρνει τελικά να κάνει τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη να τρελαίνονται για αυτόν!

Εντάξει, οι σεξουαλικές του επιδόσεις και κατασκοπικές ικανότητες μπορεί να είναι λίγο αμφίβολες, παρόλα αυτά με κάποιο τρόπο καταφέρνει να βρει την άκρη του, ακόμα και αν ο πιο μοχθηρός κακός του κόσμου, θέλει να το δει να υποφέρει!

Δεν είμαι σίγουρη να σου πω την αλήθεια μου, γιατί ακόμη ο Mike Mayers (aka Austin Power και Dr. Evil) δεν έχει βραβευτεί για τον ρόλο του αυτό που όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες ταινίες και αν έχει γυρίσει για αυτό το franchise είναι τόσο αγαπητός στον κόσμο –όχι χωρίς λόγο σαφώς.

Η ποιότητα των ταινιών ίσως να είναι ο λόγος, καθώς και το storyline τους που είναι πολλές φορές «αμφιβόλου ποιότητας». Παρόλα αυτά, ο Myers έχει κατορθώσει κάθε φορά να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό, μέχρι και να «κουβαλήσει» στους ώμους του, μια ολόκληρη ταινία.

Τι και αν φέρεις την Beyoncé να παίξει πλάι στο Myers (βλ. ”Goldmember”, 2002), ή την Madonna να γράψει ένα νέο track αποκλειστικά για την ταινία. Ο Myers είναι αυτός που πάντα τραβούσε τα βλέμματα επάνω του και που ακόμα και 20 χρόνια μετά, μας κάνει να κλαίμε μέχρι δακρύων.

Αλλά για να μην είμαι και τελείως… αφοριστική με τον εν λόγω franchise, ήταν πολλοί λόγοι, πέραν του Myers, που έκαναν αυτές τις ταινίες τόσο hilariously good. Όπως και να έχει, οι ταινίες του Austin Powers είναι και αυτές μέρος της ποπ κουλτούρας του 20ου κι 21ου αιώνα και αποτελούν σίγουρα αυτό που λένε και οι youngsters της εποχής… «τρελή καλτίλα».

Κάποιες στιγμές από τις ταινίες έχουν ωριμάσει (μέσα μας) πολύ καλύτερα από άλλους (βλ. Will Ferrell που στην ταινία παίζει τον στερεοτυπικό Άραβα κακό), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν την εξυπνάδα και την γοητεία που έχει (;) και ο ίδιος ο Austin Powers.

#1. Ο Dr. Evil σαν χαρακτήρας είναι από τους πιο κωμικά ιδιοφυείς που έχουμε δει ποτέ

#2. Τα opening numbers ήταν πολλές φορές καλύτερα κι από μιούζικαλ

{youtube}zd11cRuljMk{/youtube}

#3. Tα fembots είναι η καλύτερη εφεύρεση ever

10austinpowersmoments-03.jpg 

#4. Η ατάκα “C’mon”

#5. Ο Mr. Bigglesworth είναι το καλύτερο ζώο που έχουμε δει σε ταινία του Χόλυγουντ

10austinpowersmoments-05.jpg

#6. Η σκηνή Dr. Evil που λέει για την παιδική του ηλικία

{youtube}cAsuyFDFse8{/youtube}

#7. Το γεγονός ότι μέχρι και η Carrie Fisher έχει παίξει στην ταινία

#8. Τα εμβληματικά looks της Elizabeth Hurley

10austinpowersmoments-08.jpg

#9. Το γεγονός ότι ο Αustin Powers «έριχνε» τις πιο hot γυναίκες (βλ. Elizabeth Hurley)

#10. Βασικά, ό,τι βγαίνει από το στόμα της Frau Farbissina

{youtube}Qb1_UjIPCTE{/youtube}