Τα κεφάλια μέσα! Το Platform διαλέγει 10 νέες κωμικές σειρές για το φθινόπωρο 2016. Προσδεθείτε στις θέσεις σας, get set, go!



Ποια από τις παρακάτω σειρές θέλετε να δείτε περισσότερο; 

Ακολουθεί τις επόμενες μέρες νέο αφιέρωμα για τις 10 νέες Sci-Fi / Horror τηλεοπτικές σειρές για το φθινόπωρο 2016.

platform-tvseriescomedy-crisisinsixscenes.jpg

{youtube}bNLUUfFLlQ0{/youtube}

Crisis in Six Scenes
Τηλεοπτική σειρά από τον Woody Allen; Γιατί όχι; Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Το ‘Café Society’ δεν μας άρεσε καθόλου, όσο και αν αρκετοί ψάρωσαν με την Χολιγουντιανή ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’30 (μουσική, κοστούμια, μπαράκια, κλαμπάκια, παρτάκια). Για να δούμε τι έχει εδώ να μας δώσει. Πρωταγωνίστρια η … Miley Cyrus, σε μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων (λογικά θα κυκλοφορήσουν μονοκοπανιά) τοποθετημένα στη δεκαετία του ’60, και έναν επισκέπτη που αναστατώνει με την παρουσία του μία μεσοαστική οικογένεια (μόνο αυτό ξέρουμε για την ώρα). Κάπου το έχουμε ‘ξαναδεί το έργο’ μου φαίνεται, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην το τσεκάρουμε ξανά (έξι επεισοδιάκια είναι αυτά, δεν χάλασε ο κόσμος).

Στον αέρα: 30 Σεπτεμβρίου, Amazon Video


platform-tvseriescomedy-onemississippi.jpg

{youtube}Cb5VUOalPjk{/youtube}

One Mississippi
Από το ‘Stranger Things’ είχαμε να πέσουμε σε binge watching, ‘φταίει’ το καλοκαίρι και την αυγουστιάτικη ‘αποχή’ από σειρές και όλα τα σχετικά. Όπως και το Netflix, έτσι και το συνδρομητικό δίκτυο Amazon Prime ανεβάζει όλα τα επεισόδια των original σειρών του μονομιάς, έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις βδομάδα ανά βδομάδα (first world problems). Και εδώ ο Louis CK ‘κάνει παιχνίδι’ στην παραγωγή, αλλά γενικά η όλη σειρά ανήκει στην πρωταγωνίστρια, γνωστή για το σκοτεινό της χιούμορ stand up comedian, Tig Notaro. Είδαμε όλη την πρώτη σεζόν χθες (μην φανταστείτε, 6 επεισόδια των 25 λεπτών) και πραγματικά μας άρεσε πολύ (με το δεξί μπήκε η σεζόν λοιπόν!). Πάλι με αυτοβιογραφικά στοιχεία, η Tig Notaro που αγωνίζεται ακόμα ενάντια στον καρκίνο, επιστρέφει στο Mississippi για την κηδεία της μητέρας της…

Στον αέρα: 9 Σεπτεμβρίου, Amazon Prime


platform-tvseriescomedy-betterthings.jpg

{youtube}UivyT8nZVx8{/youtube}

Better Things
Η δεύτερη από τις φετινές σειρές που παρουσιάζουμε εδώ, με τον Louis CK στην συμπαραγωγή (η δεύτερη είναι η ‘One Mississippi’, διαβάστε πιο πάνω). Ακριβώς στα ίδια χνάρια με τη σειρά του Louis CK, με πρωταγωνίστρια την κωμικό / voice actress, Pamela Adlon. Κωμωδία με στοιχεία δράματος, single mother με τρία παιδιά (όπως είναι πραγματικά η Pamela Adlon) με όλες τις δυσκολίες και προκλήσεις για να τα μεγαλώσει. Το πρώτο επεισόδιο μας άρεσε αρκετά, και θα συντονιστούμε και για τα επόμενα. Κρατάμε μία επιφύλαξη όμως μιας και ήδη στον αέρα υπάρχουν πολλές σειρές από comedians που δημιουργούν πικρές σειρές με αυτοβιογραφικά στοιχεία, κάπου η σούπα χαλάει και επαναλαμβάνεται (εκτός αν είσαι Louis CK ή Marc Maron, ακόμα και ένας Jim Gaffigan).

Στον αέρα: 8 Σεπτεμβρίου, FX


platform-tvseriescomedy-sonofzorn.jpg

{youtube}kPnlQTi8heM{/youtube}

Son of Zorn
Πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο σαν concept, συνδυάζει animation με live-action. Με αρκετό hype να κουβαλάει αυτή η νέα σειρά το τελευταίο διάστημα, δεν ξέρω αν το δικαιολογεί στο πρώτο επεισόδιο. Ο animated πολεμιστής Zorn (κάτι σαν τον He-Man) από το νησί της Zephyria, επιστρέφει στο Orange County της Καλιφόρνια για να τα ξαναβρεί με την live-action πρώην γυναίκα του και τον γιο του (‘a little bonecrusher’, όπως λέει). Άντε γεια! Και αφού εντυπωσιάζεσαι για λίγο με την ευρηματικότητα του concept, το πρώτο επεισόδιο καταλήγει σαν ένα τυπικό sitcom, με έναν τεράστιο animated τυπά να πρωταγωνιστεί σε ένα οικογενειακό στόρι, να στέκεται σε δημόσιες υπηρεσίες και να στέλνει βιογραφικά για δουλειά!  Έχει τις στιγμές του και θα του δώσουμε και άλλες ευκαιρίες.

Στον αέρα: 11 Σεπτεμβρίου, FOX
 

platform-tvseriescomedy-easy.jpg

{youtube}ZTuFxHL-7X4{/youtube}

Easy
Το δίκτυο Netflix έχει στηρίξει όσο κανένα άλλο (οκ, μαζί με το Comedy Central φυσικά) την κωμωδία με live specials, ανθολογίες και sketch shows. Μετά το μοναδικό ‘The Characters’ που απολαύσαμε στις αρχές της χρονιάς, τώρα μας δίνει και το ‘Easy’, με δημιουργό τον θεούλη Joe Swanberg (βλέπε ‘Drinking Buddies’, ‘Digging for Fire’, ‘Happy Christmas’ και άλλες ταινίες που πέρασαν στα ψιλά, αλλά αξίζουν ένα παραπάνω ψάξιμο). Στο ‘Easy’ μεταφερόμαστε στο Σικάγο, με 8 ημίωρα single-camera επεισόδια ανθολογίας, και πρωταγωνιστές κατοίκους της Πόλης των Ανέμων και guests σαν τους Orlando Bloom, Dave Franco, Marc Maron, Emily Ratajkowski, Hannibal Buress, Aya Cash κ.α. Δυνατό!

Στον αέρα: 23 Σεπτεμβρίου, NETFLIX


platform-tvseriescomedy-highmaintenance.jpg

{youtube}dzSgxHd0MKo{/youtube}

High Maintenance
Μία σειρά που περιμένουμε πως και πως! Κάτι που ξεκινάει σαν web series και καταλήγει να την τσιμπάει το δίκτυο HBO, δείχνει τη δυναμική του μέσου. Το ‘High Maintenance’ ξεκίνησε το 2012 από το ζεύγος Ben Sinclair (και πρωταγωνιστής) και Katja Blichfeld και μας δείχνει την καθημερινή ζωή του The Guy (Ben Sinclair), ενώ παραδίδει μαριχουάνα με το ποδήλατό του σε κάθε απίθανο τύπο στη Νέα Υόρκη. Θα περάσουν πολλές περσόνες της Νέας Υόρκης μπροστά από τις οθόνες μας, να είσαστε σίγουροι, σε μία next level χίπστερο-κωμωδία.

Στον αέρα: 16 Σεπτεμβρίου, HBO


platform-tvseriescomedy-fleabag.jpg

{youtube}I5Uv6cb9YRs{/youtube}

Fleabag
Αδικούμε λίγο τη Βρετανία. Κάθε χρονιά βγάζει αρκετές ενδιαφέρουσες σειρές αλλά τα φώτα πέφτουν δυστυχώς στις ΗΠΑ. Θα επανορθώσουμε όμως με ανάλογα Made in UK αφιερώματα. Η σειρά παίχτηκε πριν λίγους μήνες στη Βρετανία με επιτυχία και τώρα παίρνει το δρόμο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν προλάβαμε να την δούμε, αλλά η δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς, Phoebe Waller-Bridge, αποτελεί για εμάς εγγύηση. Αν και νεαρή, έχει χρόνια εμπειρίας στο θεατρικό σανίδι, μία γεύση θεάτρου θα πάρουμε μέσα από το sitcom ‘Fleabag’ , ελπίζουμε με πολλές δόσεις βρετανικού χιούμορ, κακού σεξ (δεν ελπίζουμε σε αυτό) και η ζωή στο Λονδίνο του σήμερα. Και ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο ΤΩΡΑ!

Στον αέρα: 16 Σεπτεμβρίου, BBC Three / Amazon Video


platform-tvseriescomedy-thegreatindoors.jpg

{youtube}sMij2R-XL9E{/youtube}

The Great Indoors
Η σειρά που περιμένω όσο καμία άλλη (μαζί με αρκετή περιέργεια πως θα ξεκινήσει το ‘High Maintenance’)! Δεν ξέρω τι appeal θα έχει για το ελληνικό κοινό, μιας και το θέμα είναι λίγο off. Ο adventurer - ρεπόρτερ Jack (Joel McHale) επιστρέφει στα καθήκοντα γραφείου του περιοδικού Outdoor Limits, τώρα που κλείνει το έντυπο και οι ανάγκες στρέφουν μόνο στο web. Θυμίζει κάτι και από ελληνική πραγματικότητα; ‘Κάνε και εσύ ένα site, μπορείς’, Κατρούγκαλος. Το casting είναι εξαιρετικό (Joel McHale από το ‘Community’, o Μέγας Stephen Fry, Christopher Mintz-Plasse από τα ‘Kick Ass’ και ‘Superbad’ κ.α.), το θέμα μας αρέσει (ο ατρόμητος adventurer που πρέπει να κόψει τα ταξίδια και να χωθεί σε ένα γραφείο, μαζί με ένα κάρο αρχάριους...), αναμένουμε!

Στον αέρα: 27 Οκτωβρίου, CBS


platform-tvseriescomedy-peopleofearth.jpg

{youtube}C6YodA4MoZ4{/youtube}

People of Earth
Δεύτερο χτύπημα του TBS με original σειρές (μαζί με το ‘Search Party’), ένα δίκτυο της Time Warner με έφεση στην κωμωδία. Δεν ξέρεις πως θα βγει αυτή η σειρά (ανάμεσα σε φόλα και κάτι πολύ καλό πάντως, όχι κάτι ενδιάμεσο), γι’ αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι. Το στόρι; Ο δημοσιογράφος Wyatt Jones ερευνά μια ομάδα χαρακτήρων σε group therapy συναντήσεις, χαρακτήρες που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινους! Ποια είναι η αλήθεια; Η σειρά έχει γραφτεί από τους Conan O’Brien και Greg Daniels (‘The Office’, ‘The Simpsons’, ‘Parks and Recreation’), από τα πιο βαριά ονόματα της βιομηχανίας. Και με πρεμιέρα πάνω στο Halloween, μην το ξεχνάμε αυτό…

Στον αέρα: 31 Οκτωβρίου, TBS


platform-tvseriescomedy-searchparty.jpg

{youtube}6wteSlSU9pc{/youtube}

Search Party
Μορφή και μεγάλο ταλέντο η Alia Shawkat, γνωστή μέσα από το ‘Arrested Development’ και ‘The Final Girls’, εξίσου μεγάλη μορφή και ο κωμικός John Early. Και τους δυο τους θα τους βρούμε να πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά ‘Search Party’ που προβλέπεται να χτυπήσει το ‘Broad City’ στα ίσια (γίνεται αυτό;). Αυτό σημαίνει φρενήρεις ρυθμοί, καραχιπστεριό (με την καλή έννοια, αν υπάρχει…) και Brooklyn (σιγά μην λείπει το Brooklyn). Η ιστορία λέει για 5 εικοσιπεντάρηδες που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης μίας φίλης τους από το πανεπιστήμιο. Θα είναι το ‘Search Party’ η σειρά έκπληξη της χρονιάς; Έτσι λέμε!

Στον αέρα: 21 Νοεμβρίου, TBS