Το σίκουελ της αγαπημένης και διασκεδαστικής θεαματικής περιπέτειας...


Αμέσως μετά την πρώτη, live action εμφάνιση που έκαναν τα Χελωνονιντζάκια στην ταινία του Μάικλ Μπέι (που, σε αυτή την ταινία, εκτελεί χρέη παραγωγού), συγκεντρώνοντας $500.000.000 στο παγκόσμιο box-office, το σίκουελ της διασκεδαστικής θεαματικής περιπέτειας ξεκίνησε γυρίσματα και δύο χρόνια μετά, τα μεταλλαγμένα χελωνάκια μας επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη και σε 3D.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Ντέιβ Γκριν και με πρωταγωνιστές τους Μέγκαν Φοξ, Στίβεν Aμέλ, Γουίλ Αρνέτ, Αλεσάντρα Αμπρόζιο, έρχεται στη χώρα μας από τη UIP και προβάλλεται από την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

platform_xelononintzakia2.jpg


Πού είχαμε μείνει στο τέλος της πρώτης ταινίας;
Στη σύλληψη του Σενσέι Σρέντερ, ο οποίος, στην έναρξη αυτής της ταινίας, πραγματοποιεί μια ασύλληπτη απόδραση κατά τη μεταφορά του σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μια πύλη ανοίγει και ο διαβόητος κακοποιός μεταφέρεται σε άλλη διάσταση και σύντομα επιστρέφει με το πιο δαιμόνιο σχέδιο κατάκτησης της πόλης. Συνεργάτης του, ο Κρανγκ, ένα εξωγήινο, υπερφιλόξοδο πλάσμα που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει στη διάστασή μας και τσιράκια του, δύο μικροαπατεώνες που γρήγορα μεταμορφώνονται σε μεταλλαγμένα ζώα, στην υπηρεσία του Σρέντερ.

Τα Χελωνονιντζάκια με τις ιδιαίτερες προσωπικότητες θα συνεργαστούν για μια ακόμη φορά με τη σέξι δημοσιογράφο Έιπριλ, τον διάσημο πια, εικονολήπτη Βερν Φένγουικ και έναν απρόσμενο νέο φίλο, τον Κέισι Τζόουνς, τον τιμωρό με τη μάσκα του χόκεϊ, προκειμένου να σώσουν την πόλη και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη. Στο τέλος της ημέρας, θα αποσυρθούν και πάλι στους υγρούς και σκοτεινούς υπονόμους, μέχρι ο κόσμος να χρειαστεί και πάλι την βοήθειά τους, γιατί πού αλλού θα βρουν τόση διασκέδαση;

{youtube}6JK4RNvBjvg{/youtube}

Info που θα ήθελες να μάθεις:

•    Το σίκουελ της ταινίας Χελωνονιντζάκια πήρε το πράσινο φως από την Paramount το 2014, την ίδια ημέρα που άνοιξε η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες. Οι δημιουργοί ήξεραν πως έπρεπε να ανεβάσουν τον πήχη ακόμα περισσότερο στη δεύτερη ταινία κι από την απειλή αφανισμού της Νέας Υόρκης τώρα βρισκόμαστε ενώπιον μιας απειλής παγκόσμιου αφανισμού. Έτσι, με βάση το αγαπημένο franchise, η παραγωγή «άκουσε» τις επιθυμίες του κοινού κι έτσι, νέες ιστορίες γεννιούνται και νέοι ήρωες κάνουν την εμφάνισή τους στην ιστορία μας (Μπάξτερ Στόκμαν, Κρανγκ, Μπίμποπ, Ρόκστεντι), ενώ ο ρόλος κάποιων από την πρώτη ταινία αναπτύσσεται.

•    Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας υπογράφει ο 32χρονος Ντέιβ Γκριν, που λάτρευε τα Χελωνονιντζάκια κι ενθουσιάστηκε με την προοπτική του σίκουελ. Έτσι μελέτησε πολλά κόμικς κι ανέλαβε να οπτικοποιήσει την Χελωνοκεντρική ιστορία της ταινίας, όπου γνωρίζουμε καλύτερα τα Χελωνονιντζάκια και τις μεταξύ τους σχέσεις, που επιβεβαιώνουν πως μονάχα η οικογένεια και το δέσιμο των ηρώων μπορούν να κάνουν τους ήρωες αποτελεσματικούς και-γιατί όχι- ανίκητους. Ακόμα τα βλέπουμε να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην προοπτική να γίνουν κάτι άλλο ή να παραμείνουν μεταλλαγμένες χελώνες. Με άλλα λόγια, περνάνε κι εκείνα τη φάση που περνάει κάθε έφηβος, κατά την οποία θέλει να είναι κάποιος άλλος, ώσπου, σταδιακά, φτάνει στην αποδοχή του εαυτού του.

platform_xelononintzakia3.jpg


•    Σύμφωνα με το σενάριο… Ένας χρόνος έχει περάσει αφότου τα 4 αδέρφια έσωσαν τη Νέα Υόρκη και σε αυτό το διάστημα παρέμειναν στους υπονόμους, συνεχίζοντας τις προπονήσεις τους. Η Έιπριλ Ο’Νιλ ερευνά, μυστικά, τον επιστήμονα Μπάξτερ Στόκμαν που ενδέχεται να συνεργάζεται με τον Σρέντερ, ο οποίος, αυτή τη φορά, βρίσκει το μάστορά του… Ο Κρανγκ είναι ένας ακόμα πιο μοχθηρός κακός και μάλιστα από άλλη διάσταση, που διαθέτει απίστευτη τεχνολογία όπως το μοβ υγρό το οποίο μεταμορφώνει μεταλλαγμένους και ανθρώπους. Οι δυο τους συνεργάζονται κι ο κόσμος απειλείται με αφανισμό.

•    Τα Χελωνονιντζάκια ως χαρακτήρες… Ο Λεονάρντο έχει ισχυρές ηθικές αξίες κι είναι ο επικεφαλής των μεταλλαγμένων χελωνών. Δεν έχει φανταστεί ποτέ τη ζωή του εκτός των υπονόμων κι όταν τους δίνεται η ευκαιρία, την απορρίπτει, καθώς δε θέλει να διαλυθεί η ομάδα τους. Σκοπός του η διατήρηση της ισορροπίας και ο Σπλίντερ είναι πάντα εκεί να του υπενθυμίζει πως ο ικανός αρχηγός αποδέχεται τις διαφορές των μελών της ομάδας και αναγνωρίζει τις ικανότητες εκάστου. Ο Ράφαελ, πάλι, παραμένει ο ίδιος, πάντα σε ένταση κι όλο και με κάτι εκνευρισμένος. Είναι παρορμητικός και δεν πολυσκέφτεται προτού δράσει. Ο λογικός Ντονατέλο έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, έχοντας ένα πλήρες επανδρωμένο εργαστήριο με άπειρες οθόνες παρακολούθησης. Νέο του «δημιούργημα»: ένα φορτηγό γεμάτο οθόνες, καλώδια, ρομποτικά εξαρτήματα και μηχάνημα εκτόξευσης καπακιών από υπονόμους. Το μόνο είναι…πως δεν τα έχει δοκιμάσει ακόμα και δεν ξέρει αν και πώς λειτουργούν. Ο αστείος Μικελάντζελο είναι εκείνος που ενδιαφέρεται για το καλό όλων κι εκείνος που τους κρατάει ενωμένη μαζί.

{youtube}i80n4-EjxSQ{/youtube}

•    Η νέα προσθήκη στο καστ, ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Arrow, Στίβεν Αμέλ, ο οποίος είναι συνηθισμένος στο να παίζει τον αντι-ήρωα. Συνδυάζει ιδανικά το χιούμορ με τη δράση και ασκεί μια μοναδική γοητεία στο κοινό και στη Μέγκαν Φοξ (για τις ανάγκες της ταινίας). Κι η Λόρα Λίνεϊ μπαίνει στο καστ, ενθουσιασμένη που παίζει επιτέλους σε μια ταινία που θα μπορέσει να δει το παιδί της προτού κλείσει τα 25, όπως κι ο Τάιλερ Περι, που επίσης ήθελε να παίξει σε ταινία που θα μπορούσε να δει ο γιος του.

•    Άψογα χορογραφημένες σκηνές όπου οι καλοί τα βάζουν με τους κακούς, ανατροπές αυτοκινήτων, συνδυασμός ειδικών εφέ τελευταίας τεχνολογίας και interaction μεταξύ ηθοποιών και «καλωδιωμένων» ηθοποιών, καθώς και γυρίσματα σε πολλά μέρη της Νέας Υόρκης, στο Μπάφαλο, αλλά και τη Βραζιλία (Καταρράκτες Ιγκουάζου) συνθέτουν μια θεαματική υπερπαραγωγή που θα ευχαριστηθεί το κοινό όλων των ηλικιών.