Κάθε Πέμπτη το Υouth Platform θα σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες


Όπως ήταν αναμενόμενο, το Interstellar του κατέκτησε το ελληνικό box office προσελκύοντας 29.975 άτομα στις αθηναϊκές αίθουσες και 49.581 πανελλαδικά. Τα συνολικά εισιτήρια άγγιξαν τα 132.172, ενώ από τις 7 νέες ταινίες που κυκλοφόρησαν μόλις 4 κατάφεραν να βρουν μια θέση στη δεκάδα. Το νέο animation της Walt Disney, με τίτλο Οι Υπερέξι βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα.

Για αυτή την εβδομάδα , έχουμε το "Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του" που παίζεται σε 2 αίθουσες παρά το βραβείο του Χρυσού Λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας, και απο τις υπόλοιπες θα βρει το κοινό του το "Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει" .

 

tainies 13_11_1.jpg

 

Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει/Kill the Messenger
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα με τους: Τζέρεμι Ρένερ, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Όλιβερ Πλατ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

Ο ρεπόρτερ Γκάρι Γουέμπ έχει στα χέρια του ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, κατά το οποίο αποδεικνύεται ότι η ΣΙΑ όπλιζε τον στρατό των Κόντρας στη Νικαράγουα, με χρήματα που έβγαζε από βαρόνους ναρκωτικών που εισάγανε κοκαΐνη στην Καλιφόρνια. Ο Γουέμπ αποφασίζει να σκάψει ακόμα πιο βαθιά στην υπόθεση, αλλά γρήγορα γίνεται στόχος όχι μόνο η καριέρα του, αλλά και η ζωή αυτού και της οικογένειας του.

 
{youtube}QKRj_nmUnkI{/youtube}

 

Μεταμόρφωση /Horns
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αζά με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Μαξ Μινγκέλα, Τζούνο Τεμπλ

Την επομένη από τη δολοφονία της κοπέλας του και μετά από νύχτα κραιπάλης, ο Ιγκ Πέρις ξυπνάει το πρωί και διαπιστώνει ότι φυτρώνουν δυο κέρατα στο κεφάλι του. Τα κέρατα έχουν υπερφυσικές δυνάμεις που οδηγούν τους ανθρώπους να εξομολογούνται τις αμαρτίες τους, γεγονός που τα καθιστά ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τις συνθήκες θανάτου της αγαπημένης του.

 
{youtube}DgbTiQ-BfK8{/youtube}

 

tainies 13_11_2.jpg

 

 

Δύο Ανάσες/Respire
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μελανί Λοράν με τους: Ιζαμπέλ Καρέ, Ζοζεφίν Ζαπί, Λου ντε Λαάζ

Η Τσάρλι είναι δεκαεφτά χρονών. Ζει μέσα σε έναν «ανεμοστρόβιλο» από φίλους, συναισθήματα, πεποιθήσεις ... και πολλά πάθη. Είναι μία έφηβη όπως οποιαδήποτε άλλη, που δεν είναι πλέον παιδί, αλλά ούτε κι ενήλικας. Ταλαντούχα κι όμορφη, ζει με ενθουσιασμό, αλλά και με αμφιβολίες και απογοητεύσεις. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται η Σάρα. Ένα νέο κορίτσι, όμορφο και με θράσος. Μια αληθινή προσωπικότητα, ένα αστέρι που είναι παντού παρόν. Στο σχολείο, στα πάρτι, με τα κορίτσια και τα αγόρια. Ακόμη και για τους γονείς, είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα... Η Σάρα θα επιλέξει για φίλης της την Τσάρλι και εκείνη θα την ακολουθήσει. Είναι ενθουσιασμένη, χαρούμενη και γεμάτη ζωή. Η Σάρα όμως κινείται γρήγορα, είναι από τους ανθρώπους που δεν λογαριάζει τίποτα προκειμένου να προχωρήσει στον επόμενο φίλο, στο επόμενο θύμα…

 
{youtube}7CS55UJ32p8{/youtube}

 
Το Παιδί «Ζιγκ Ζαγκ»/Nono, het Zigzag Kind
Ολλανδική ταινία, σκηνοθεσία Βίνσεντ Μπαλ με τους: Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Τόμας Σίμον, Μπέργκαρτ Κλάουσνερ

Ο Νόνο θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του, τον καλύτερο αστυνομικό επιθεωρητή του κόσμου, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να μπαίνει σε μπελάδες. Παραμονές του Μπαρ Μιτσβά του (της εβραϊκής τελετής ενηλικίωσης των αγοριών), οι γονείς του τον στέλνουν να μείνει στον θείο του προκειμένου να τον συμμορφώσει. Όμως, συνεπής στη φήμη του ο Νόνο και με αφορμή το ταξίδι, γνωρίζει τον Φέλιξ Γκλικ, έναν «τζέντλεμαν» απατεώνα και παλιό γνώριμο του πατέρα του. Κοντά του θα γνωρίσει έναν κόσμο γεμάτο μεταμφιέσεις, κυνηγητά, γαλλικά τραγούδια αλλά και τη Ζοχάρα, μια μυστηριώδη γυναίκα, της οποίας τα μυστικά θα αλλάξουν τη ζωή του Νόνο για πάντα.

 
{youtube}3hupezlC_fo{/youtube}

 

tainies 13_11_3.jpg

Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του /A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ρόι Άντερσον με τους: Χόλγκερ Άντερσον, Νιλς Γουέστμπλομ, Καρλότα Λάρσον

Δύο φθαρμένοι από τον χρόνο πλασιέ ταξιδεύουν για να πουλήσουν τα μικροαντικείμενα τους. Το ταξίδι τους αντανακλά σε μια ενόραση στον χαοτικό κόσμο του σήμερα, του χθες και του αύριο. Ένας κόσμος γεμάτος όνειρα και φαντασιώσεις.

Χρυσός Λέοντας στο φεστιβάλ Βενετίας.

 
{youtube}FuanTIh3vQs{/youtube}