Κάθε Πέμπτη το youthplatform θα σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες.


Πέντε νέες ταινίες πραγματοποίησαν την πρεμιέρα τους την εβδομάδα που μας πέρασε, με μόλις δύο από αυτές να βρίσκουν μία θέση στο box office, με την ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, το Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε να διατηρεί την πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Τα εισιτήρια του 4ημέρου βρέθηκαν ελαφρώς μειωμένα, με τον αριθμό των θεατών που επισκέφθηκαν κάποια κινηματογραφική αίθουσα να αγγίζουν τους 147.843 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Dracula Untold, μια ταινία με τον πασίγνωστο κόμη, που όμως εστιάζει στα γεγονότα που τον οδήγησαν να μεταμορφωθεί στο απόκοσμο πλάσμα της νύχτας. Οι καλοκαιρινές περιπέτειες του Μικρού Νικόλα καλά κρατούν στην 3η θέση παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει στα μέσα Οκτώβρη, ενώ η μαύρη αργεντίνικη κωμωδία, σε παραγωγή Αλμοδοβάρ, Ιστορίες για Αγρίους βρέθηκε στην 4η, ένα σκαλί παραπάνω από αυτό της προηγούμενης εβδομάδας. Το κοινό από την άλλη, δεν επιφύλαξε λαμπρή υποδοχή στη νεανική περιπέτεια Ο Φύλακας της Μνήμης, που βρέθηκε στην 5η θέση κόβοντας 3.475 εισιτήρια στην Αθήνα και 5.350 πανελλαδικά. Το Equalizer του Antoine Fuqua σημείωσε πτώση 3 θέσεων και βρέθηκε στο νούμερο 6 ενώ ακριβώς από κάτω ακολουθεί το Xenia του Πάνου Κούτρα. Ο Λαβύρινθος και η Barbie στο Μυστικό Βασίλειο βρέθηκαν στην 8η και 9η θέση μετά από 4 εβδομάδες κυκλοφορίας, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε το Αεροπλάνα 2, μετά από 7 εβδομάδες συνεχής παρουσίας στο ελληνικό τοπ10. Εκτός δεκάδας βρέθηκαν δυο νέες κυκλοφορίες, το Ένα Γενναίο Ψέμα και το νορβηγικό Στο Σκοτάδι, με το τελευταίο να αξίζει λίγο περισσότερο την προσοχή σας. Τέλος, άγνωστη παραμένει η τύχη της ρομαντικής κομεντί Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω.


’71
 
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Γιαν Ντεμάνζ με τους: Τζακ Ο' Κόνελ, Σον Χάρις, Πολ Άντερσον, Σαμ Ριντ

Το 1971 στη Βόρεια Ιρλανδία οι συγκρούσεις κλιμακώνονται και ο φόβος για εμφύλιο πόλεμο εντείνεται. Ένας νεαρός Βρετανός στρατολογείται στο Μπέλφαστ. Η πόλη είναι διχασμένη σε «πιστούς» Προτεστάντες και «εχθρικούς» Καθολικούς. Και οι δύο πλευρές έχουν παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ συμμορίες του δρόμου και μυστικοί πράκτορες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, ο καθένας με βάση τις αρχές τους.
Μια περιπολία μετατρέπεται γρήγορα σε συμπλοκή και ο άτυχος στρατιώτης θα μείνει πίσω. Η επιστροφή στη βάση του είναι μια οδύσσεια γεμάτη φόβο και απόγνωση.


 
{youtube}bRAqQWI3GmY{/youtube}

Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά-The Hundred-Foot Journey

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ με τους: Έλεν Μίρεν, Ομ Πούρι, Μάνις Νταγιάλ

Σε ένα χωριό της νότιας Γαλλίας μια οικογένεια Ινδών ανοίγει ένα παραδοσιακό εστιατόριο απέναντι από αυτό της κυρίας Μαλορί, το οποίο είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin. Και ο πόλεμος ξεκινά
 
{youtube}YekSqE_bYoo{/youtube}

Τα Τερατοκουτάκια -The Boxtrolls

Στα ελληνικά, με τις φωνές των: Πέτρος Δαμουλής, Κώστας Δαρλάσης, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Θάνος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Αρσένιος Χαλκιόπουλος, Χριστίνα Τσιπιανίτη, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Τηλέμαχος Κρεβάικας.

Τα Boxtrolls είναι τερατάκια που ζουν κάτω από τους δρόμους της Cheesebridge και τα βράδια μπαίνουν από τους υπονόμους στα σπίτια για να κλέψουν παιδάκια και… τυρί. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον θρύλο, αυτό πιστεύουν οι ντόπιοι. Στην πραγματικότητα, τα Boxtrolls είναι αξιαγάπητα και μαζί όλα μεγαλώνουν ένα ανθρώπινο ορφανό αγοράκι, με το όνομα Εγκς. Όταν ένας τρομερός εξολοθρευτής τα βάζει σε στόχο, ο Εγκς αναγκάζεται να ανέβει στους απάνω δρόμους και με σύμμαχο ένα δραστήριο κοριτσάκι, προσπαθεί να σώσει όχι μονάχα τα Boxtrolls, αλλά και την ψυχή της Cheesebridge.
 
{youtube}DTDDD2J3uMQ{/youtube}


 
Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο-Il Capitale Umano

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Βίρτζι με τους: Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Ματίλντε Τζιόλι

Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ τρακάρει έναν ποδηλάτη μια νύχτα πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα θα αλλάξει το πεπρωμένο των πλούσιων οικογενειών Μπερνάσκι και Ροβέλι που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας;

 
{youtube}5Nt3tYjdGRs{/youtube}

 

Annabelle

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Λεονέτι με τους: Άναμπελ Γουόλις, Γουόρντ Χόρτον, Άλφι Γούνταρντ, Τόνι Αμέντολα

Η όμορφη vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα Άναμπελ δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Άναμπελ, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά.

 
{youtube}wsyutV4dkEA{/youtube}


Get Οn Up

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ με τους: Βαϊόλα Ντέιβις, Οκτάβια Σπένσερ, Νταν Ακρόιντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Η ζωή του «νονού της σόουλ» Τζέιμς Μπράουν, από τα πορνεία του αμερικανικού Νότου της δεκαετίας του 1930 μέχρι την καθιέρωσή του, τρεις δεκαετίες αργότερα, ως ενός από τους σημαντικότερους περφόρμερ της σύγχρονης μουσικής.

 
{youtube}f64KOl4dmdE{/youtube}

 

Λάθος στο Λάθος-Mea Culpa

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρεντ Καβαγέ με τους: Βινσέντ Λιντόν, Ζιλ Λελούς, Ναντίν Λαμπακί

Βίνσεντ Λίντον, Ζιλ Λελούς και Ναντίν Λαμπακί πρωταγωνιστούν σε μια συναρπαστική ταινία δράσης σκηνοθετημένη από τον υποσχόμενο Γάλλο σκηνοθέτη Φρεντ Καβαγιέ. Στο επίκεντρο της ιστορίας συναντάμε δυο Γάλλους αστυνομικούς, φίλους και συναδέλφους, επί σειρά ετών, τον Φράνκ (Λελούς) και τον Σιμόν (Λίντον). Οι δυο "ήρωες", λοιπόν, αποξενώνονται και χάνουν πλήρως την επαφή μεταξύ τους, όταν ο Σιμόν προκαλεί ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οδηγώντας μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας. Κάποια χρόνια μετά, όταν η οικογένειά του θα δεχτεί έντονες απειλές από τη μαφία, ο Σιμόν θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιχειρήσει - με το ζόρι - την επανασύσταση του φοβερού τιμ που είχε κάποτε με τον άλλοτε αγαπημένο του συνάδελφο, Φρανκ.

 
{youtube}TrAsumh-WAE{/youtube}