Κάθε Πέμπτη το youthplatform θα σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες.


Οκτώ νέες ταινίες έκαναν πρεμιέρα την εβδομάδα που μας πέρασε με τις μισές από αυτές να βρίσκουν μια θέση στη δεκάδα, ενώ όπως αναμένονταν, η πλειοψηφία των θεατών (55.449 σε αριθμό) προτίμησε τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε. Η ταινία σημείωσε τον μεγαλύτερο μέσο όρο θεατών ανά αίθουσα, μία εβδομάδα που οι επισκέψεις στις σκοτεινές αίθουσες χτύπησαν κόκκινο, καθώς 96.419 εισιτήρια κόπηκαν στην Αθήνα το 4ήμερο και 147.880 πανελλαδικά. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ακόμη μία νέα κυκλοφορία, που παρά τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές, ακολουθεί τις καλοκαιρινές περιπέτειες του Μικρού Νικόλα, του γνωστού σκανταλιάρη ήρωα και προβάλλεται μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την πρώτη ταινία της προηγούμενης εβδομάδας, το Equalizer του Antoine Fuqua με τον Λαβύρινθο να ακολουθεί σταθερά. Η μαύρη αργεντίνικη κωμωδία, σε παραγωγή Αλμοδοβάρ αποτελεί σίγουρα μια καλή επιλογή για αυτή την εβδομάδα, κάτι που διαπίστωσαν περίπου 6.000 θεατές το 4ήμερο, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε η ελληνική ταινία του Πάνου Κούτρα, που μετά από μία ξέφρενη φεστιβαλική πορεία που ξεκίνησε από το φεστιβάλ των Καννών, προβλήθηκε στις αίθουσες της χώρας μας συγκεντρώνοντας περισσότερους από 4.000 θεατές. Η Barbie στο Μυστικό Βασίλειο προβάλλεται για 3η συνεχόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μια πτώση που την φέρνει στο νούμερο 7, δημιουργώντας μεγάλη αντίθεση με το θρίλερ εξορκισμού Ξόρκισε το Κακό που ακολουθεί. Η Lucy του Λικ Μπεσόν βρέθηκε στην 9η θέση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελεί και την ταινία με τις περισσότερες εβδομάδες παρουσίας στο box office, ενώ στο τέλος συναντάμε το θρίλερ μυστηρίου Αμνησία. Στην 11η θέση βρέθηκε το Καλώς Ήρθες στη Νέα Υόρκη του Άμπελ Φεράρα, ενώ πολύ πιο κάτω βρέθηκαν αδίκως οι υπόλοιπες νέες κυκλοφορίες. 

 

dracula-untold-poster.jpg

 

Dracula Untold

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάρι Σορ με τους: Σάρα Γκέιντον, Ντόμινικ Κούπερ, Λουκ Έβανς.

Είμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του, Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς και ειδικότερα τους Τούρκους που επεκτείνονταν επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη έβρισκαν στο πέρασμά τους. Όταν ο Σουλτάνος Μεμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για το στρατό των γενιτσάρων του, ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και να παραδώσει το γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε ένα τέρας, ώστε να νικήσει τους Τούρκους, χάνοντας όμως την ψυχή του.
 

{youtube}Jun5w4P4-J4{/youtube}

 

tainies 9_10_1.jpg

 

Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω /What if
Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Ντόουζ με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Άνταμ Ντράιβερ, Ζόι Καζάν, Μέγκαν Παρκ

Ο Γουάλας (ο χαρισματικός και ταλαντούχος Daniel Radcliffe, παγκόσμια γνωστός από τον ρολό του Harry Potter), έχοντας καεί από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναίσθηματική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους.

Γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτυ με την φωτογενή Τσάντρι (Zoe Kazan, εγγονή του διάσημου σκηνοθέτη Elia Kazan), και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια του από πάνω της. Όταν την συνοδεύει πίσω στο σπίτι της εκείνη του εξομολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσμό και τον αποστομώνει.

Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι, ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί. Εξ ού και το ερώτημα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσμό, τι θα έκανες;

Μια κωμωδία βγαλμένη από τη ζωή που όλοι, κατά κάποιο τρόπο, έχουμε ζήσει.

 
{youtube}xVFNpBDzeAk{/youtube}

 

Ένα Γενναίο Ψέμα /The Good Lie

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Φαραλντό με τους: Ρις Γουίδερσπουν, Άρνολντ Οτσένγκ, Γκερ Ντουάνι
Από το σκηνοθέτη της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας “Moniseur Lazhar”, η εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, συγκλονιστική, ιστορία του “The Good Lie” ακολουθεί μια ομάδα νεαρών Σουδανών προσφύγων, από την κόλαση του πολέμου μέχρι τη γη της επαγγελίας, τις Η.Π.Α.

Εκεί, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες του δυτικού πολιτισμού για πρώτη φορά, καταφέρνουν να αναπτύξουν μια δυνατή φιλία με μία παράτολμη Αμερικανίδα (Ρις Ουίδερσπουν) η οποία αναλαμβάνει να τους βοηθήσει. Κι ενώ οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, τα συναισθήματα ενοχής - για τον αδερφό που έχουν αφήσει πίσω - τους κυριεύουν ολοένα και περισσότερο.
 
{youtube}JzCYNbYvBf4{/youtube}

 

tainies 9_10_2.jpg

 

Ο Φύλακας της Μνήμης /The Giver
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις με τους: Μπρέντον Τουέιτις, Τζεφ Μπρίτζες, Μέριλ Στριπ, Οντέγια Ρας

Βασισμένο στο βιβλίο που έγραψε η Λόις Λόουρι το 1993, το «The Giver» έρχεται για να ταρακουνήσει το νεανικό κοινό.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φαινομενικά ουτοπικό κόσμο, κάπου στο μέλλον, χωρίς πολέμους, διακρίσεις, πόνο και αδικίες. Βασικός ήρωας είναι ένας νεαρός άνδρας, ο Τζόνας, που γεννήθηκε και ζει μέσα σε αυτόν τον τέλειο κόσμο. Μόνο ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας, μέσα σ’ αυτή την κοινωνία, γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε στο παρελθόν. Σταδιακά ο Τζόνας, ενηλικιώνεται και σύντομα θα μάθει ποιος είναι ο ρόλος του στην κοινωνία. Είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος της μνήμης του παρελθόντος. Ο Giver θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, καμιά φορά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.

 
{youtube}z9GJL3EQUSE{/youtube}

 

Στο Σκοτάδι/Blind
Νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία Έσκιλ Βογκτ με τους: Έλεν Ντόριτ Πέτερσεν, Χένικ Ράφαελσον, Βέρα Βιτάλι, Μάριους Κόλμπενστβεντ
Έχοντας χάσει την όρασή της, η Ίνγκριντ απομονώνεται σπίτι της και αποξενώνεται όλο και περισσότερο από τον άντρα της, ο οποίος μοιάζει αδύναμος να τη βοηθήσει. Παραδομένη στις σκέψεις της, αρχίζει να αναρωτιέται για πράγματα τα οποία βρίσκονται στο όριο πραγματικότητας και φαντασίας.
- Βραβείο ‘Label Europa Cinemas’, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2014
- Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Παγκόσμιος Κινηματογράφος – Δράμα), Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2014
- Βραβείο Σεναρίου, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2014
 
 {youtube}4EV_CfIxBmw{/youtube}