Κάθε Πέμπτη το youthplatform θα σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες.


tainies 3_10_1.jpg

 

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε (Gone Girl)

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ με τους: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Κάρι Κουν

Υπόθεση:
Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ ("Fight Club", "Social Network") και βασισμένη στο παγκόσμιο best seller της Γκίλιαν Φλιν, η ταινία ανασύρει τα μυστικά ενός μοντέρνου γάμου. Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α τον Ιούνιο του 2012 και πολύ σύντομα κατέκτησε την πρώτη θέση στα best seller της εφημερίδας New York Times. Έχει πουλήσει πάνω από 6 εκ. αντίτυπα στην Αμερική και αυτή τη στιγμή πωλείται σε 41 χώρες.

 
{youtube}y---Vrg38uU{/youtube}

 

Xenia

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Πάνος Χ. Κούτρας με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Άγγελο Παπαδημητρίου

Υπόθεση:
Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, δύο αδέλφια, ο Ντάνυ και ο Οδυσσέας, 16 και 18 ετών αντίστοιχα, ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε πριν χρόνια. Σκοπός τους να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά και τη συμμετοχή του ταλαντούχου Οδυσσέα σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και φίλους, θα κυνηγήσουν μια καλύτερη ζωή και θα ενηλικιωθούν χωρίς ποτέ να παραιτηθούν από το δικαίωμα να ονειρεύονται.
 
{youtube}bHBzLVuLDlc{/youtube}

 

tainies 3_10_2.jpg

 

Καλώς Hρθες Στη Νέα Υόρκη (Welcome to New York )

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Έιμπελ Φεράρα με τους: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ζακλίν Μπισέ, Ντρίνα Ντε Νίρο

Υπόθεση:
Χωρισμένο σε δύο μέρη, το φιλμ ακολουθάει την πορεία του Ντομινίκ Στρος-Καν από τα κεντρικά του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη, ένα μαγιάτικο σαββατοκύριακο. Το πρώτο μέρος ασχολείται με τη σύλληψη του γενικού διευθυντή του οργανισμού, βασισμένο σε ρεπορτάζ, βίντεο-ντοκουμέντα κι αναφορές. Το δεύτερο μέρος πηγαίνει στην πολυτελή έπαυλη στην Τριμπέκα, όπου ο Στρος-Καν πέρασε τέσσερις μήνες έγκλειστος υπό παρακολούθηση, στο πλάι της συζύγου του, Αν Σινκλέρ. Αυτό το δεύτερο κομμάτι είναι καθαρά μυθοπλαστικό.
 
{youtube}oDpDUlsR1SE{/youtube}

 

Ιστορίες γι’ Αγρίους (Relatos Salvajes / Wild Tales)

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Ντάμιαν Σιφρόν με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας, Όσκαρ Μαρτίνεζ

Υπόθεση:
Ένα αεροπλάνο γεμάτο επιλεγμένους επιβάτες, μια βιαστική οδική προσπέραση, ένας μηχανικός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης… Έξι ιστορίες ανθρώπινης απόγνωσης και πρωτότυπης εκδίκησης.
 
{youtube}UI0cgThQy6M{/youtube}

 

tainies 3_10_3.jpg

 

Ήσυχες Μέρες (Las Horas Muertas)

Ισπανομεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Άαρον Φερνάντεζ Λεζούρ με τους: Κριστιάν Φερέρ, Αντριάνα Παζ

Υπόθεση:
Στην ερημική παραλία της Βερακρούζ, ο 17χρονος Σεμπαστιάν αναλαμβάνει να κρατήσει για λίγες μέρες το μοτέλ του θείου του, στο οποίο καταλύουν παράνομα ζευγάρια. Εκεί θα γνωρίσει την 35χρονη Μιράντα και ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια παράξενη φιλία.
 
{youtube}vB25uWsw2G8{/youtube}

Γροθιές στους Τοίχους (Starred up)

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζόναθαν Άσερ με τους: Τζακ Ο' Κόνελ, Μπεν Μέντελσον, Ρούπερτ Φρεντ

Υπόθεση:
Ο Έρικ, ένας βίαιος, απροσάρμοστος νεαρός, μεταφέρεται σε φυλακή ενηλίκων. Ανάμεσα στους τροφίμους βρίσκεται και ο πατέρας του, τον οποίο έχει να δει από πέντε χρόνων. Εκείνος, όντας μέσα στα κόλπα, προσπαθεί να τον προστατέψει, αλλά ο Έρικ αγωνίζεται να επιβληθεί σε συγκρατούμενους και φύλακες με τους δικούς του όρους.
 
{youtube}2N5PZPMnwtk{/youtube}

 

tainies 3_10_4.jpg

 

Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές (Les Vacances du Petit Nicolas)

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λορέν Τιράρ με τους: Βαλερί Λεμερσιέ, Καντ Μεράντ, Ματεό Μπουασελιέ, Ντομινίκ Λαβανάν

Υπόθεση:
Ο μικρός Νικόλας φεύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με τον πατέρα, τη μητέρα και τη γιαγιά του. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο καταλύουν θα γνωρίσει καινούργιους φίλους αλλά και την Ιζαμπέλ, μια κοπέλα με γουρλωμένα μάτια που νομίζει πως οι γονείς του την προορίζουν για μέλλουσα γυναίκα του.
 
{youtube}fCj025Ufu1o{/youtube}

 

Rio, I Love you

Βραζιλιάνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Αριάγα, Φερνάντο Μεϊρέλες, Ναντίν Λαμπακί, Στέφαν Έλιοτ, Κάρλος Σαλντάνα, Πάολο Σορεντίνο, Τζον Τορτούρο, Ιμ Σάνγκ-σου, Αντρούτσα Γουάντινγκτον με τους: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Βενσάν Κασέλ, Έμιλι Μόρτιμερ

Υπόθεση:
Ένα πανέμορφο κινηματογραφικό παζλ, στα χνάρια των Paris je t’aime και New York I love you, που αποτελείται από εννέα δυναμικά μικρά κομμάτια. Δημιουργήθηκε από διαφορετικούς οραματιστές σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Κάρλος Σαλντάνα, Χοσέ Παντίγια και Πάολο Σορεντίνο. Κάθε κομμάτι επικεντρώνεται σε μία ρομαντική ιστορία, μιας διαφορετικής γειτονιάς της «Πόλης του Θεού». Το Ρίο Ντε Τζανέιρο και η μαγική του καθημερινότητα, αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους, που όλες μαζί θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της πόλης μέσα από ένα μείγμα πολιτισμών.
 
{youtube}0fRhrAGS3tk{/youtube}