«Ιστορίες για Αγρίους» στην 20ή επέτειο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.


 

«Ιστορίες για Αγρίους» στην 20ή επέτειο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

 

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του φετινού- επετειακού- Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Νύχτες Πρεμιέρας. Επετειακό, καθώς το Φεστιβάλ κλείνει αισίως τα 20 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης διεξαγωγής, που το καθιστούν πλέον ένα από τα πιο αγαπημένα ραντεβού κάθε Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Πρόσφατα λοιπόν ανακοινώθηκε και η ταινία που θα ανοίξει τη φετινή διοργάνωση, οι «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιάν Σιφρόν. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:

 

Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού δημιουργού που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρανομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά, μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία κοινωνία σε κρίση.

 

Αγγίζοντας τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι ιστορίες του «Ιστορίες για Αγρίους» μιλούν για αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς, να εκραγούν και να αφεθούν στην αδιαμφισβήτητη ευχαρίστηση της απώλειας ελέγχου!

 

Οι χαρακτήρες της κάθε ιστορίας πλησιάζουν την τρέλα, πυροδοτούμενοι από συγκεκριμένες καταστάσεις, βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτό και φτάνουν σε μία παρανοϊκή μορφή κάθαρσης.

 

«Κάθε ιστορία αυτής της υπέροχης ταινίας αρχίζει με την απλή, αλλά και παράδοξη, υπόθεση ότι όλα μπορούν να πάνε καλά, κι όμως όλα πάνε στραβά! Εγκλωβισμένοι λοιπόν οι ήρωες μέσα σε αυτό το στραβό περιβάλλον που οι ίδιοι δημιούργησαν, μετατρέπονται ξαφνικά σε σουρεαλιστικά νευρόσπαστα, ντύνονται με τα κοστούμια μιας απόκοσμης φανταστικής γιορτής και επιτρέπουν στους εαυτούς τους να αλλάξουν προσωπικότητα. Αυτό όμως δεν κάνουμε και εμείς σε ανάλογες περιπτώσεις; Πιστεύω ότι όσο εξωφρενικές κι αν είναι οι ιστορίες αυτής της ταινίας, όλοι μας κάποια στιγμή θα αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας», έγραψε για τις «Ιστορίες για Αγρίους» ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης.

 

Την παραγωγή σε αυτή την πρωτότυπη κοινωνική σάτιρα συνυπογράφει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, δίνοντας το δικό του στίγμα και τοποθετώντας τη βάση για μία ταινία γεμάτη παιχνιδιάρικα και μακάβρια ξεσπάσματα.

 

Το καστ της ταινίας αποτελείται από τους σημαντικότερους Αργεντινούς ηθοποιούς, ανάμεσά τους και ο Ρικάρντο Νταρίν («Εννέα Βασίλισσες» και «Το Μυστικό στα Μάτια της») και η Μαρία Ονέτο («Η Ακέφαλη Γυναίκα»), ενώ τη μουσική υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ («Βαβέλ» και «Το Μυστικό του Brokeback Mountain») Γκουστάβο Σανταολάγια.

 

Η πρεμιέρα της ταινίας «Ιστορίες για Αγρίους» θα γίνει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις), ενώ θα υπάρξει επαναληπτική προβολή της ταινίας, ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ.

 

{youtube}3BxE9osMt5U{/youtube}