Προέρχεται από την παροιμία «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο», την οποία λέμε όταν μπορούμε μόνο να βλέπουμε το αντικείμενο της επιθυμίας μας, χωρίς να μπορούμε να το γευτούμε, απολαύσουμε (πρωταρχικά το φαγητό, όπως τα ψάρια).


 
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo (www.psarokokalo.gr)  είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται από το 2006 στην Αθήνα. Το φεστιβάλ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει στην προβολή, την ανάπτυξη, την έρευνα και την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής.
Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους πραγματοποιείται στο διάστημα Ιουνίου έως 28 Σεπτεμβρίου στη Σέριφο, στο CINEMA PSAROKOKALO  στη Σέριφο,  Κάτω Χώρα (πλατεία Ευαγγελίστριας).
Το FILM MARKET του φεστιβάλ λειτουργεί στο CINEMA PSAROKOKALO στη Σέριφο, καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και ως τον Σεπτέμβριο και κατόπιν ραντεβού. Για ραντεβού στείλτε email με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε στο τηλ. 6942463240.
8 Χρόνια Psarokokalo: 

 

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
- Κινηματογραφική ενότητα
Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και Αφιερώματα/ Θεματικές Προβολές
- Μasterclasses
- Ομαδική  Έκθεση
            - Προκήρυξη Διαγωνισμού
            - Πάρτυ έναρξης – λήξης .
- PSAROLOCO MEDIA LITERACY / LABS (www.psaroloco.gr )
Το PSAROLOCO είναι ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους, με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και ομαδικά εργαστήρια. Από το 2010 εντάσσεται στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psarokokalo ως Psaroloco Short Film Festival.
Σκοπός του είναι να εξοικειώσει τα πρωτόπειρα ακροατήρια με τους βασικούς όρους της κινηματογραφικής εμπειρίας και να προωθεί την ενίσχυση της κριτικής ικανότητας του παιδιού και της ικανότητας του να αποκωδικοποιεί εικόνες. Δίνει προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και εφήβων.
Συνεργάζεται με το Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδος και με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Τandem (www.tandemngo.gr ) για τα Psaroloco Labs στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Αττικής (Κ.Α.Α.Π.Α.Α πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α Βούλας).  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ PSAROKOKALO
Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει προβολές 120 επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους από 35 χώρες _ μυθοπλασία, κινούμενο σχέδιο, ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες (επιλογή από 4.218 συμμετοχές, από 68 χώρες). Όλες οι ταινίες διαγωνίζονται για το βραβείο κοινού του φεστιβάλ. Οι περισσότερες ταινίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κλεμόντ Φεράντ κ.α) και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ενδεικτικά από τις επιλογές μας αναφέρουμε τις ταινίες:

Τhe Bike / Fiction / 8’ / Italy
Giorgio Borgazzi
Έχοντας χάσει τη δουλειά του, ένας υπάλληλος γραφείου οδηγεί το
ποδήλατό του μέσα σε μια πόλη-φάντασμα. Όταν, ξαφνικά, η αλυσίδα του
ποδηλάτου μπλέκεται, έρχεται αντιμέτωπος με τον μόνο άνθρωπο εκεί γύρω:
έναν ξένο άστεγο. Συμμετοχή στο 2014 RIFF, Rome Independent Film Festival (Rome, ITALY),Italian Premiere.


The Hunger / Fiction /16’ / Belgium
Benoit De Clerck
Ο δεκάχρονος Karel, παίζοντας με τους φίλους του, ανακαλύπτει ένα νεαρό ζευγάρι να κάνει έρωτα, κρυμμένο πίσω από τους αμμόλοφους.
Συνειδητοποιεί ότι η κοπέλα είναι η μεγαλύτερη αδελφή του. Πείθει τους φίλους του να κάνουν μια επιδρομή μέσα από το παιχνίδι τους: μια επιδρομή σαμποτάζ στην προσωπική στιγμή της αδελφής του.

Συμμετοχή στα International short film festival Leuven και Clermont Ferrand International Festival .
Trailer: https://vimeo.com/85655561

Though I Know the River is Dry / Fiction / 19’ / Palestine/Egypt/UK/ Qatar
Omar Robert Hamilton
Έχει επιστρέψει στην Παλαιστίνη. Στο δρόμο ξαναζεί την επιλογή που τον έστειλε στην Αμερική και τις δυνάμεις της ιστορίας που τώρα τον οδηγούν σπίτι. Με συμμετοχές στα φεστιβάλ του Rotterdam, Clermont Ferrand, Montreal,
Melbourne, Sarajevo, Raindance, Abu Dhabi, και με διακρίσεις όπως το Prix UIPRotterdam, το Best Short from the Arab World, Abu Dhabi και Nominee, Best Short Film, European Film Awards.
Trailer: https://vimeo.com/ondemand/river/56294764

 

Gypsy / Fiction / 18’ / Portugal
David Bonneville
Ο Σεμπάστιαν, ένας νέος, πλούσιος άνδρας, παθαίνει λάστιχο και καταλήγει να δεχθεί βοήθεια από έναν περαστικό τσιγγάνο. Ως ανταπόδοση θα πρέπει να τον πάει πίσω, δεν θα φτάσουν όμως στον αναμενόμενο προορισμό τους..
Με περισσότερες από 20 συμμετοχές, ανάμεσα τους και το International Premiere LOCARNO IFF, Switzerland, καθώς και 8 βραβεία, όπως στο Cannes Court Metrage, Festival de Cannes, France.
Trailer:

 


Balkony/ Fiction/ 20’/ Kossovo
Lendita Zeqiraj
Ο Jeton, ένα δεκάχρονο αγόρι κάθεται στην άκρη του μπαλκονιού του τετάρτου ορόφου. Γείτονες και περαστικοί τρομοκρατημένοι από το θέαμα καλούν την αστυνομία και την πυροσβεστική. Όμως, η κατάσταση σύντομα γίνεται μη διαχειρίσιμη.
Βραβείο Special Jury στο Afi Fest 2013, Los Angeles Usa και συμμετοχή σε περισσότερα από 20 διεθνή φεστιβάλ, 31st Busan International Short Film Festival, 23th Flickerfest: International Short Film Festival, 29th Warsaw International Film Festival.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ/ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ενότητα των θεματικών προβολών περιλαμβάνει αφιερώματα σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ , διάσημους σκηνοθέτες, καθώς και άλλες ειδικές προβολές.

Στα  H I G H L I G H T S του φεστιβάλ συναντάμε αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ Sarajevo, Amsterdam, Salford, Hollyshorts, L’Alternativa Barcelona, Onetakeshorts,. Στον Ιαπωνικό, Βασκικό, Σκωτσέζικο, Αργεντίνικο, Μεξικάνικο, Γερμανικό και Νορβηγικό σινεμά. Στις σχολές Sam Spiegel (Iσραήλ), Ηamburg (Γερμανία) ΕΙCTV San Antonio de los Banos (Kούβα) στη σχολή Sam Spiegel Film and Television School of Israel, καθώς και  αφιερώματα στους σκηνοθέτες Roy Anderson, Francois Ozon , Romen Gavra etc. Επίσης διαλέξεις και συζητήσεις με καταξιωμένους δημιουργούς/ επαγγελματίες όπως τους Peter Strickland, Larry Sider, Rob-Chiu Ronin, Adam Lee Davis.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της τα εξής:

- Νέο σύγχρονο κινηματογράφο από την Ιαπωνία.
Σε συνεργασία με το Short Shorts Japan Film Festival, (

.)

Επίσης το ISFF Psarokokalo έχει ετοιμάσει ειδικές προσφορές με εκπτωτική κάρτα που περιλαμβάνει
• 20% έκπτωση στο Indigo cafe
• 8%- 10% έκπτωση στο Indigo Bakery
• 8% έκπτωση στο Serifos market
• 10% έκπτωση στο Fish restaurant Kali
• 10% έκπτωση στο Πάνω Πιάτσα παραδοσιακό καφενείο (Ρακόμελο)
• 10% έκπτωση στο Barbara’s gift shop
• 10% έκπτωση στο Αλώνι εστιατόριο
• 10% έκπτωση στο Θαλάμη εστιατόριο

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας έχουμε συνάψει συνεργασία με diving school, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και με πρακτορεία για έκδοση εισιτηρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κινητό: 6945437966, 6948170176, Τήλ: 2281052548 Όνομα: Βικέντιος Λιβάνιος

Παρακαλούμε θυμηθείτε ότι πρέπει να δηλώσετε πως είστε μέλος της ομάδα ISFF Psarokokalo.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φορέστε τα καλοκαιρινά σας, ετοιμάστε βαλίτσες και ανεβείτε στο καΐκι του Psarokokalo για ένα αξέχαστο ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του κινηματογράφου!
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ PSAROKOKALO!
CINEMA PSAROKOKALO _  SERIFOS KATO CHORA (πλατεία Ευαγγελίστριας)

www.psarokokalo.gr
www.psaroloco.gr
www.kyklosnonprofit.eu
https://www.facebook.com/pages/Psarokokalo/127709977397134
https://www.facebook.com/pages/Psaroloco/121310964606157?ref=hl

 

 {vimeo}98169265{/vimeo}