To ArtWall σε συνεργασία με το URBAN FILM MAP και το Φεστιβάλ Μηδέν πραγματοποιούν ένα μοναδικό φεστιβάλ. 


 

10- ήμερο προβολών @ theArtWall  | AN URBAN FILM MAP / Festival Μηδέν

 

9 - 19 Ιουλίου, 2014

 

To ArtWall σε συνεργασία με το URBAN FILM MAP και το Φεστιβάλ Μηδέν πραγματοποιεί μιά σειρά από προβολές video art, μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ, από τις 9 μέχρι και τις 19 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

URBAN FILM MAP

 

To project AN URBAN FILM MAP αποτελεί μια έρευνα πάνω στην αστική τοπιογραφία και στην καταγραφή της μέσα από φιλμ, είτε πρόκειται για έργα μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation ή video art, μια απόπειρα χαρτογράφησης και ανάγνωσης του σύγχρονου αστικού χώρου όπως αυτός εντοπίζεται σε ταινίες κάθε μορφής. Εικόνες μοντέρνων μεγαλουπόλεων που αναπτύσσονται ή καταρρέουν, σε μεταιχμιακή κατάσταση, στασιμότητα ή αποσύνθεση δημιουργούν ένα ιδιότυπο, πολυσυλλεκτικό μοτίβο, ένα κολάζ κτιρίων, δρόμων, ανθρώπων και αντικειμένων. Μια ιδέα της Κίκας Κυριακάκου που εξελίχθηκε σε ένα εκτενές αφιέρωμα για την Αθήνα το οποίο και παρουσιάστηκε στο CAMP! αλλά και στο ReMap4, με τη συνεργασία του Ανδρέα Κίκηρα. To AN URBAN FILM MAP αναπτύσσεται γύρω από την προβολή και τη μελέτη ταινιών και βίντεο με άξονα εξέλιξης σύγχρονες μεγαλουπόλεις αλλά και αστικά περιβάλλοντα του παρελθόντος. Κατά τη διάρκειά του έχουν προβληθεί φιλμ διακεκριμένων σκηνοθετών και εικαστικών ενώ η Αμερικανική Πρεσβεία και ο οργανισμός Art21 της Νέας Υόρκης έχουν στηρίξει τη συγκεκριμένη έρευνα.

 

730 art days / ArtWall

 

Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Ιουλίου, 2014, 20:00

 

21 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου, 2014

 

Opening Party: Δευτέρα 21 Ιουλίου, 2014, 22:00 @ Fresh Hotel Air Lounge

 

Το ARTWALL/ συμπληρώνει τον Ιούλιο δύο χρόνο ζωής. Στο διάστημα αυτό σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 19 επιμελητικές εκθέσεις που πλαισιώθηκαν από μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις και performances. Το ARTWALL/ συμμετείχε στο BACK TO ATHENS 2013 και 2014 ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει πάνω από 80 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διάρκεια των δύο ετών. 

 

Σε πείσμα των καιρών και με τη ζωτική υποστήριξη του ξενοδοχίου Fresh Hotel, γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε ένα νέο καλλιτεχνικό spot στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η επετειακή έκθεση των δύο χρόνων ArtWall θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου, στις 20.00. 

 

Πρόκειται για μια έκθεση με διπλό στόχο, να μας θυμίσει τις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια στο ArtWall αλλά και να δώσει το έναυσμα για την παρουσίαση νέας δουλειάς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. 

 

Συμμετέχουν: Μαρία Αντωνάτου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Ανδρέας Βάης, Ανδρέας Βούσουρας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Βάλια Γκούζια, Αριστέα Γράβου, Έλλη Γρίβα, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Μπάμπης Καραλής, Γιάννης Κόκκαλης, Πετρούλα Κρίγκου, Ανί Κρικοριάν, Ευδοκία Κύρκου, Γρηγόρης Λαγός, Φάνης Λογοθέτης, Γιώργος Λυντζέρης, Magneto, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θεοδώρα Μαλάμου, Άννα Μανέτα, Βίλυ Μανωλάκου, Γιώργος Μαραζιώτης / OZON, Eύα Μαραθάκη, Στέλλα Μπορουτζή, Ιωάννα Μπουζίκα, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πασιάς, Λευθέρης Πλακίδας, Christian Rupp, Ελένη Πηνελόπη Σαλταβαρέα, Νίκος Σαμουρέλης, Αννέττα Σπανουδάκη, Ντένια Διονυσία Τσεκούρα, Γιώργος Τσεριώνης, Μαρία Τσιμπουρλά. 

 

730DAYS_ARTWALL_.jpg

 

ANNA MANETA_ARTWALL.jpg

 

FANIS LOGOTHETIS_ARTWALL.jpg

 

FESTIVAL-MIDEN_Christina Gangos_paddy Landlocked.jpg

 

FESTIVAL-MIDEN_Daniela Zahlner_jennifer.jpg

 

FESTIVAL-MIDEN_Larisa David, Eggs.jpg

 

GEORGOS_LYNTZERIS_ARTWALL.jpg

 

GIANNIS_KOKKALIS_ARTWALL.jpg

 

GIANNIS_KOKKALIS_ARTWALL_01.jpg

 

GRIGORIS_LAGOS_ARTWALL.jpg

 

LEFTHERIS-PLAKIDAS_ARTWALL.jpg

 

MARIA ANDONATOU_ARTWALL.JPG

 

NIKOS-GIAVROPOULOS_ARWALL.jpg

 

NIKOS-SAMOURELIS_ARTWALL.jpg

 

OZON RAW Magazine-GIORGOS MARAZIOTIS_ARTWALL.jpg

 

THEODORA MALAMOU_ARTWALL.jpg

 

VILLY MANOLAKOU_ARTWALL.JPG

 

YIOTA APOSTOLOPOULOU_ARTWALL.JPG