Μια συμπαραγωγή ελληνικών και φινλανδικών εταιρειών παραγωγής με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.) και την υποστήριξη
του Ενιαίου Φορέα Κω-Νισύρου.


Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κορυφαίου Φινλανδού σκηνοθέτη Ταάβι Βάρτια (Taavi Vartia), αφηγείται την ιστορία του 14χρονου Toni και των ετεροθαλών αδελφών του, του 12χρονου Aleksi και του 10χρονου Veeti, που φτάνουν στην Κω για διακοπές. Κατά την παραμονή τους στο νησί θα συναντήσουν την 15χρονη Ελληνίδα Ανδριάνα, ένα πανέμορφο κορίτσι που ο Toni ερωτεύεται χωρίς να γνωρίζει ότι μια σπείρα λαθρεμπόρων, η οποία λυμαίνεται τους χαμένους θησαυρούς ενός απομακρυσμένου σπηλαίου σε προστατευόμενη περιοχή, την χρησιμοποιεί σε επικίνδυνες καταδύσεις. Τα τρία αδέλφια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τους λαθρεμπόρους, να σώσουν την Ανδριάνα και να συνεχίσουν τις ξέγνοιαστες διακοπές τους στο νησί.

 

 


Το «Adventure in Greece» αποτελεί συμπαραγωγή ελληνικών και φινλανδικών εταιρειών παραγωγής με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.) και την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Κω-Νισύρου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους παραγωγούς, θα αποτελεί «μια πολύ σημαντική και υψηλού προϋπολογισμού κινηματογραφική συμπαραγωγή». Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της στη Φινλανδία έχουν αναλάβει η εταιρεία Nordisk Film Distribution και το Channel 4.

Σύμφωνα με την παραγωγή τα γυρισμάτα ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες και η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους πριν το τέλος του 2014. Σε αυτήν την καλοκαιρινή περιπέτεια για παιδιά και ενήλικες , η ιστορία εξελίσσεται και λαμβάνει χώρα στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, στη Μαρίνα της Κω, στην παραλία των Θερμών, στα χωριά Πυλί και Κέφαλος, στο λιμάνι της Καρδάμαινας, στο μικρό, γραφικό νησί Καστρί κ.ά.

 

 

Από το set, πέρασαν η Έφη Παπαθεοδώρου και ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ναταλία Δραγούμη και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, οι "μεγάλοι" πρωταγωνιστές Ορφέας Αυγουστίδης και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, καθώς και η μικρή μας πρωταγωνίστρια Ιφιγένεια Τζόλα, που έχει παίξει στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Το Νησί. Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Taavi Vartia και οι ηθοποιοί Laura Malmivaara, Ville Myllyrinne, Nuutti Konttinen, Emil Auno και Veikka Vainikka, έδεσαν αρμονικά με το ελληνικό καστ, βγάζοντας τον καλύτερο τους εαυτό.