Από τα θρανία στο πλευρό του Ράσελ Κρόου


Ένα 11χρονο Ελληνόπουλο από τη Μελβούρνη είναι συμπρωταγωνιστής του Ράσελ Κρόου στη νέα του ταινία. Πρόκειται για τον Ντίλαν Γεωργιάδη, μαθητή της πέμπτης δημοτικού.


Στην ταινία ο Ντίλαν ερμηνεύει ένα αγόρι από την Τουρκία, γι' αυτό και υποχρεώθηκε για τις ανάγκες του ρόλου του να μάθει λίγα τούρκικα.


Για περίπου ενάμιση μήνα ο Ντίλαν δεν παρακολούθησε τα μαθήματά του στο σχολείο, καθώς βρισκόταν για γυρίσματα στο Σίδνεϋ και στην Κωνσταντινούπολη.


Ο 11χρονος είπε ότι ο Ράσελ Κρόου ήταν άψογος μαζί του. «Με βοήθησε πάρα πολύ και προσπαθούσε να με διασκεδάσει. Τα πάντα τα έκανε με χιούμορ» ανέφερε. Τώρα πάντως δηλώνει ευτυχής που επέστρεψε στο σχολείο του.


Η ταινία έχει τίτλο «The Water Diviner», τη σκηνοθετεί ο ίδιος ο Ράσελ Κρόου και το σενάριό της υπογράφει ο ομογενής Άντριου Αναστάσιος.


Η πλοκή τοποθετείται στο 1919, με κεντρικό ήρωα έναν Αυστραλό πατέρα, που ταξιδεύει στην Τουρκία, προκειμένου να βρει τους δύο γιους του, οι οποίοι είναι αγνοούμενοι μετά τη μάχη της Καλλίπολης, το 1915.


Η ταινία περιλαμβάνει σκηνές και από την απόβαση των Ελλήνων στη Μικρά Ασία το 1919 και από μια επίθεση, που φέρεται να έκαναν Έλληνες σε τρένο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες. Μέσα στο τρένο αυτό ήταν και ο Κόνορ, ο ήρωας, που υποδύεται ο Κρόου.