Να που μπορείς να διαβάσεις και να δουλέψεις με το laptop σου, απολαμβάνοντας γευστικά ροφήματα και όμορφο design που εμπνέει


Το ότι έχεις να διαβάσεις 200 σελίδες μέχρι το αυριανό μάθημα στη σχολή ή το ότι δουλεύεις εξ αποστάσεως από τις πρώτες μέρες της πανδημίας δεν χρειάζεται να σε κάνουν να κλειστείς στο σπίτι σου. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πόλη σου προσφέρει πληθώρα επιλογών από καλόγουστα καφέ και all day bars, η ηρεμία των οποίων σου επιτρέπει να διαβάσεις ή να εργαστείς εκεί, απολαμβάνοντας γευστικά ροφήματα και όμορφο design που εμπνέει. Ακολουθούν 5 σίγουρες επιλογές για να πάρεις τους δρόμους με τον υπολογιστή ή το βιβλίο σου και να ψήσεις και την παρέα σου να κάνει το ίδιο.

Little Tree Books

Οι λάτρεις των βιβλίων αγαπούν και το ρομαντικό Little Tree Books, το βιβλιοκαφέ που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη και προσφέρει χαλάρωση με τον καφέ και το βιβλίο σου. Η ζεστή του ατμόσφαιρά το καθιστά στο ιδανικό μέρος για διάβασμα ή δουλειά στον υπολογιστή, ενώ αν πεινάσεις θα βρεις και χειροποίητες λιχουδιές για σνακ.

Little Tree Books, Καβαλλότι 2, Ακρόπολη

https://www.instagram.com/p/BWAV8nwg-W3/

Saorsa Athens

Αν συχνάζεις περισσότερο προς το Μεταξουργείο, το Saorsa στην πλατεία Αυδή αποτελεί ένα ζωντανό στέκι που στεγάζεται σε ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι. Ξεκίνα εκεί για διάβασμα και δουλειά και γύρνα το στη συνέχεια σε ποτό ή κοκτέιλ. Όπως εξηγούν οι ιδιοκτήτες του, «saorsa» σημαίνει «ελευθερία» στα σκωτικά γαελικά και στην εσωτερική αυλή του φιλόξενου χώρου του, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τη γευτείς και με το παραπάνω. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και κάποιο από τα πιάτα του, αφού το Saorsa φημίζεται και για την κουζίνα του.

Saorsa Athens, Γιατράκου 2, Μεταξουργείο

https://www.instagram.com/p/CjN6k6BorJW/

Έναστρον

Το Έναστρον στη Σόλωνος είναι η ιδανική επιλογή για τους κατοίκους ή τους λάτρεις των Εξαρχείων, που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τη γειτονιά. Εμπνευσμένο από τους δημιουργούς των ομώνυμων εκδόσεων, το Έναστρον είναι μονίμως γεμάτο φοιτητές που διαβάζουν και στο βάθος του καταστήματος στεγάζεται ένα πλήρως ενημερωμένο βιβλιοπωλείο. Στον χώρο του γίνονται τακτικά και παρουσιάσεις βιβλίων.

Έναστρον, Σόλωνος 101, Εξάρχεια

https://www.instagram.com/p/BYDdhbUFwVt/?utm_source=ig_embed&ig_rid=5bb855d7-0570-4625-bc9c-ea61a7788354

KINONÓ

Με το όνομά του εμπνευσμένο από το ρήμα «κοινωνώ», το KINONÓ είναι ένας εξαιρετικά καλαίσθητος χώρος στο Κουκάκι που θα βολέψει όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Παντείου. Στα βαριά του έπιπλα θα βρείτε το γραφείο που αναζητούσατε, θα πιείτε καλό καφέ και θα σίγουρα θα δοκιμάσετε κάποιο γευστικό σνακ στα ενδιάμεσα διαλείμματα.

KINONÓ, Φαλήρου 48, Κουκάκι

https://www.instagram.com/p/CkNYTEpI_36/

Naif

Πίσω από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση βρίσκεται το Naif, μια χρωματιστή πινελιά στα στενά του Νέου Κόσμου που είναι ό,τι πρέπει για πρωινό καφεδάκι με διάβασμα και δουλειά. Στο εσωτερικό του διαθέτει άλλωστε τα ιδανικά μεγάλα τραπέζια για αυτόν το λόγο, ενώ στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου κάτω από τα δέντρα μπορείς να πιεις το κοκτέιλ σου όταν τελειώσεις με τις υποχρεώσεις σου.

Naif, Λεοντίου 10 & Ευρυδάμαντος, Ν. Κόσμος

https://www.instagram.com/p/CjLDhc0IB-k/