Χωρίς μετρητά, χρησιμοποιώντας μονάχα κουτάκια Red Bull


Χωρίς μετρητά, χρησιμοποιώντας μονάχα κουτάκια Red Bull

 

Ύστερα από μια βδομάδα, 389.157χλμ και 16.036 κουτάκια ως συνάλλαγμα, οι ομάδες του Red Bull Can You Make It έφτασαν στο Παρίσι, για να γιορτάσουν τις περιπέτειές τους και να μοιραστούν το ταξίδι τους. 157 ομάδες από τις 165 κατάφεραν να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός εγκαίρως, ύστερα από εφτά μέρες περιπλάνησης, χωρίς χρήματα ή κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιώντας το Red Bull ως μοναδικό συνάλλαγμα. Οι ελληνικές ομάδεςTheDreamTeamαπότο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και οιReactαπό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέλαβαν τη 36η και 153η θέση αντίστοιχα.

 

Μια εβδομάδα νωρίτερα, 165 ομάδες ξεκίνησαν από πέντε σημεία εκκίνησης στην Ευρώπη, με μοναδικό προορισμό το Παρίσι. Οι ομάδες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αντιμετώπισαν δύσκολες αλλά και εύκολες καταστάσεις, ενώ διαπραγματεύονταν με κάθε ευκαιρία μέχρι να φτάσουν τον τελικό προορισμό τους. Από το να χτίσουν ένα προσωρινό σπίτι από χαρτόκουτα μέχρι και να κάνουν μπάνιο σε καταρράκτες, οι 500 φοιτητές έδειξαν πολύ καλό ομαδικό πνεύμα. Η ομάδα TheDreamTeamαπό το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ξεκίνησε πολύ δυνατά φιγουράροντας στο top 10 τις πρώτες μέρες ωστόσο τελικά πήραν την 36η θέση ενώ οι Reactαπό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κινήθηκαν στα χαμηλά της κατάταξης εξαρχής τερματίζοντας στην 153 θέση.

 

 

Μία βόλτα με ελικόπτερο καθώς και η ανταλλαγή Red Bull για ένα μάθημα wind surfing στη λίμνη Garda, είναι μερικές μόνο από τις πιο δυνατές στιγμές που σημειώθηκαν στη λίστα των εμπειριών τους. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 35 διαφορετικά μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων με αεροπλάνο ή ελικόπτερο, μεταφορά με ποδήλατο, ταχύπλοο ακόμα και πεζοί. Οι ομάδες πέρασαν από 20 χώρες, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες και διαφορετική κουλτούρα. Έπρεπε να σταματήσουν σε έξι Checkpoints πριν φτάσουν τη γραμμή τερματισμού, επιλέγοντας ανάμεσα σε 40 και πλέον ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Κοπεγχάγη, το Λονδίνο, η Βουδαπέστη, η Γένοβα, η Κρακοβία, η Βενετία και η Μαδρίτη. Τα κουτάκια Red Bull συναλλάχθηκαν για skydiving, paragliding, εσωτερικό surfing, snowboarding, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα σε αυτή την περιπέτεια, καθώς οι ομάδες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο πάτωμα ή να κάνουν ωτοστόπ στη βροχή για ώρα μέχρι να βρεθεί κάποιος να τους μεταφέρει στο προορισμό τους.

 

«Γνωρίσαμε φανταστικούς ανθρώπους στο δρόμο μας, είναι εκπληκτικό πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις μόνο με μερικά κουτάκια και λίγη γοητεία», υποστήριξε η νικήτρια ομάδα των Εσθονών φοιτητών, Feel Alive που συγκέντρωσε 580 πόντους. «Ήταν δύσκολη εβδομάδα, αλλά τα καταφέραμε. Τι υπέροχο ταξίδι». Η ομάδα κατάφερε να εκτοξεύσει το σκορ της σε κάθε κατηγορία τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού, κερδίζοντας την πρώτη θέση στις μετρήσεις των κοινωνικών δικτύων, την πρόκληση με τους πόντους και το συνολικό σκορ. Η ομάδα Wauw από το Βέλγιο κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 555 πόντους, ενώ η ομάδα USU από τις Η.Π.Α. τερμάτισε τρίτη στον τελικό με συνολικό σκορ 550 πόντους και κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία adventure challenge.

 

Το Red Bull Can You Make It σε αριθμούς:

Συνολικά post likes+shares (συμπεριλαμβανομένης της adventure list): 3.767.942

Συνολική απόσταση: 398.157χλμ.

Συνολικός αριθμός χωρών: 20

Συνολικός αριθμός κουτιών συναλλαγής: 16.036

 

Συνολικά αριθμός μέσων μεταφοράς: 35