Ένα ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια.


H μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ με θέμα τα παλαιά & συλλεκτικά παιχνίδια κυρίως εποχής 70’s-80’s-90’s, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τον Απρίλιο. 5.000 επισκέπτες κατέκλυσαν την Τεχνόπολη και ταξίδεψαν δεκαετίες πίσω, παίζοντας με τα αγαπημένα τους παιχνίδια και πραγματοποιώντας αγοραπωλησίες.

 

Vintage Toys 2016_1 .jpg


Εκθέματα παιχνιδιών από την προσωπική συλλογή ιδιωτών, διοράματα playmobil και lego, μακέτες μοντελισμού, Subbuteo, event και διαγωνισμοί, καταστήματα εξειδικευμένα στο παλαιό νοσταλγικό παιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις.

 

Vintage Toys 2016_4 .jpg


Αρκετοί είχαν έρθει με τα παιδιά τους. Όχι τόσο για να δείξουν στα παιδιά τους το τι παιχνίδια έπαιζαν πριν από πολλά χρόνια, όσο για να θυμηθούνε οι σημερινοί 35 + παιχνίδια που είχαν σπίτι τους, παιχνίδια που πάντα ήθελαν να είχαν αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία και γενικότερα ένα ταξίδι αναμνήσεων. Το πειρατικό καράβι το έχω ακόμα, Subbuteo είχα πάρει και εγώ, αλλά πότε δεν είχα γίνει φανατικός , ενώ το κάστρα και πολιορκητές το είχα «λιώσει». Στην έκθεση υπήρχαν και τα παλιά «ουφάδικα» όπως τα λέγαμε. Ακόμα θυμάμαι το χουνέρι που μου είχε κάνει ένας καθηγητής αγγλικών όταν γύρω στα 14-15 είχα πάει σε ένα «ουφάδικο» και έπαιζα και ξαφνικά μια φωνή από πίσω μου, φώναξε αστυνομία! Τελικά, ήταν ο καθηγητής αγγλικών που είχε έρθει για παίξει και αυτός!

 

Vintage Toys 2016_6 .jpg


Στην έκθεση γινόντουσαν και αγοραπωλησίες. Πολλά παιχνίδια είχαν πάνω τους τις αρχικές τιμές  πχ. 2500 δρχ. Για εμένα που δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με αυτά , μου φαινόντουσαν τσιμπημένες οι τιμές. Για τους φανατικούς ήταν φυσιολογικές και αρκετοί έφευγαν με «καινούρια» παιχνίδια. Γυρνώντας στο πατρικό μου πήγα και βρήκα την κούτα με τα παιχνίδια μου. Πόσες αναμνήσεις….

Vintage Toys 2016_5 .jpg