Η Νέα Ζηλανδία θέλει να κάνει μια αλλαγή


Η Νέα Ζηλανδία θέλει να κάνει μια αλλαγή

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να συναντάμε μια χώρα που δεν έχει υποστεί κάποια γεοπολιτική αλλαγή να θέλει από το πουθενά να εισάγει μια καινούργια σημαία, όμως αυτό ακριβώς επιθυμούν οι κυβερνώντες της Νέας Ζηλανδίας.

Για αυτό προσκάλεσαν τον κόσμο της χώρας να καταθέσει τις προτάσεις του για τη νέα σημαία της χώρας. Και ο κόσμος αναμείχθηκε εντυπωσιακά: πάνω από 10.300 συμμετοχές με σχέδια για την πιθανή νέα σημαία και πολίτες που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο να ποστάρουν ή να συμμετέχουν στη διαδικασία της τελικής επιλογής μέσω των social media.

Από όλα αυτά τα σχέδια η διορισμένη επιτροπή τελικά κατέληξε σε 40 και από αυτές στις τελικές 4. Τώρα ο λαός της Νέας Ζηλανδίας καλείται να ψηφίσει την τελική επιλογή σε ένα δημοψήφισμα που θα διαρκέσει από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου της φετινής χρονιάς.

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν δυσαρεστηθεί από το πόσο έχει τραβήξει όλη αυτή η διαδικασία, εκφράζοντας την κούραση τους αλλά και τους υπαινιγμούς για πιθανή διαπλοκή στο όλο εγχείρημα, στο hashtag #nzflag που είναι trending στη χώρα.

Δείτε παρακάτω τις τέσσερις επιλογές και σκεφτείτε ποιά από αυτές θα διαλέγατε εσείς αν συμμετείχατε στο δημοψήφισμα;


9-NZ Flag.png