Εσείς σε ποιόν θα δίνατε λίγα χρήματα;


Εσείς σε ποιόν θα δίνατε λίγα χρήματα;

Ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα έκανε ένας φαρσέρ του YouTube σχετικά με το ποιός ρόλος από τους δυο θα κατάφερνε να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από τους περαστικούς σε δρόμο της Νέας Υόρκης, μέσα σε διάστημα μιας ώρας.

Το αποτέλεσμα σίγουρα ξαφνιάζει. Ο μεν εθισμένος άστεγος κρατούσε μια επιγραφή που έγραφε "άστεγος, χρειάζομαι λεφτά για ναρκωτικά, κάναβη και αλκοόλ", ενώ ο πατέρας δήλωνε στο χαρτόνι του "άστεγος, πατέρας χωρίς γυναίκα, χρειάζομαι λεφτά για ελεημοσύνη".

Τέλικά όμως φαίνεται πως ο πρώτος ήταν πολύ πιο δημοφιλής στις χρηματικές προσφορές που δέχτηκε μιας και διάφοροι τον πλησιάζανε με ενθαρρυντικά σχόλια, αφήνοντας βέβαια και το κατιτίς τους.

Αντίθετα ο πατέρας πέρασε σχεδόν ολόκληρη την ώρα χωρίς ούτε μια χρηματική δωρεά, ενώ λίγο πριν το τέλος δέχτηκε λέφτά από μια πραγματικά άστεγη γυναίκα η οποία του δήλωσε πως "εσύ τα χρειάζεσαι περισσότερο από εμένα".

Αυτό το πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός πως στην Αμερική θεωρείται περισσότερο cool να ζητάς λεφτά για ναρκωτικά παρά για να επιβιώσεις, όπως δήλωσε μετά από το πείραμα ο δημιουργός του.


{youtube}Ilxjo5RlzFc{/youtube}