Και όμως δεν είναι τρολάρισμα


Και όμως δεν είναι τρολάρισμα

Δε μπορεί να αρθρώσει ούτε μια ολοκληρωμένη πρόταση στα Γαλλικά και όμως κατέκτησε τον τίτλο του γαλλόφωνου Scrabble ο Νεοζηλανδός Nigel Richards, νικώντας στη πορεία αρκετούς γαλλόφωνους διαγωνιζόμενους. Όπως για παράδειγμα τον Γκαμπονέζο αντίπαλο του στον τελικό του πρωταθλήματος, ο οποίος μιλάει άπταιστα Γαλλικά.

Αυτό το παράδοξο συνέβη γιατί ο Νεοζηλανδός προφανώς είναι ταλέντο στο να μαθαίνει απέξω πληροφορίες. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε δηλαδή ότι έμαθε όλο το γαλλικό λεξικό μέσα σε 9 μόλις βδομάδες, λίγους μόνο μήνες πριν και τώρα πανηγυρίζει ένα παγκόσμιο τίτλο από αυτό;

Ο Nigel Richards βέβαια δεν είναι ξένος στους διαγωνισμούς Scrabble, μιας και έχει κερδίσει τον τίτλο της αγγλόφωνης βερσιόν ήδη δυο φορές στο παρελθόν, το 2007 και το 2011.

Να πούμε για όσους δε γνωρίζουν πως το Scrabble είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν με βάση διάφορα γράμματα που έχουν στη διάθεση τους να σχηματίσουν λέξεις. Ανάλογα με το πόσους πόντους "πιάνει" το κάθε γράμμα, το συνολικό σκορ των παικτών εμπλουτίζεται και όποιος έχει στο τέλος το μεγαλύτερο ποσό είναι και ο τελικός νικητής. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε το 1938 από τον αμερικανό αρχιτέκτονα Alfred Mosher Butts και, παρόλη την επέλαση του διαδικτύου και της τεχνολογίας, έχει παραμείνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως.