Συμπεριλήφθηκε στην επετειακή έκδοση της Monopoly


Συμπεριλήφθηκε στην επετειακή έκδοση της Monopoly


Με περίπου 4 εκατομμύρια ψήφους σε 182 χώρες, οι θαυμαστές της MONOPOLY σε όλο τον κόσμο διάλεξαν τις αγαπημένες τους πόλεις για να συμπεριληφθούν συνολικά στην επερχόμενη παγκόσμια ειδική έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού MONOPOLY HERE & NOW, που καταφτάνει το φθινόπωρο. Η τελική λίστα των πόλεων αποκαλύφθηκε σήμερα από την Hasbro, Inc. (NASDAQ: HAS) την ημέρα γενεθλίων της MONOPOLY αλλά και την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα MONOPOLY. Οι θαυμαστές της Λίμα έδωσαν στην πρωτεύουσα του Περού την πρώτη θέση στην παγκόσμια έκδοση του παιχνιδιού.

Υπέροχα νέα και για την Ελλάδα, αφού η Αθήνα τα κατάφερε και κατέλαβε την 10η θέση στην παγκόσμια ψηφοφορία με πάνω από 40.000 ψήφους μπήκε στο ταμπλό της παγκόσμιας ειδικής έκδοσης Monopoly Here & Now.

Η ψηφοφορία  της MONOPOLY HERE & NOW, που διεξήχθη από την εταιρία BuzzFeed, προσκάλεσε τους θαυμαστές τηςMonopolyνα επιλέξουν τις πόλεις που θα ήθελαν να δουν στην Παγκόσμια Έκδοση. Εκτός από την ψηφοφορία σχετικά με τον κατάλογο των προορισμών, η MONOPOLY κάλεσε τους οπαδούς της  να "καταγράψουν" τις περισσότερο και λιγότερο αγαπημένες περιοχές για τους δύο καφέ τίτλους ιδιοκτησίας στα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της “Τρελής Κάρτας” εβδομάδας.

Η 19η Μαρτίου γιορτάζεταιπλέον ως η Παγκόσμια Μέρα της MONOPOLY, η ημέρα όταν οι Parker Brothers απέκτησαν τα δικαιώματα για το παιχνίδι της MONOPOLY από τον Charles Darrow και ξεκίνησαν να εμπορεύονται  το παιχνίδι λίγο καιρό αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το ντεμπούτο της, η MONOPOLY έχει ενθουσιάσει και μυήσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο παίκτες σε 114 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες.

 

0-MONOPOLY HERE & NOW.JPG


«Η πρόσκληση προς τους φαν της Monopolyνα συμμετάσχουν στη δημιουργία του νέου παιχνιδιού ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να γιορτάσουμε την 80η επέτειο του brand» δήλωσε ο Jonathan Berkowitz, Vice President of Global Marketing στη Hasbro. «Ήταν εκπληκτικό να βλέπουμεφαν και τοπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο να υποστηρίζουν με τόσο ενθουσιασμό την πόλη τους και μας εντυπωσίασαν με το πάθοςτουςκατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας Here&Now.»

Βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, οι νικήτριες πόλεις που θα συμπεριληφθούν στο ταμπλό του παιχνιδιού είναι:

MONOPOLY HERE & NOW: Παγκόσμια Έκδοση

Τίτλοι ιδιοκτησίας
•    Μπλε Τίτλοι ιδιοκτησίας: Λίμα (Περού), Χονγκ-Κονγκ (Κίνα)
•    Πράσινοι Τίτλοι ιδιοκτησίας: Ρίγα (Λετονία),Λισαβόνα (Πορτογαλία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
•    Κίτρινοι Τίτλοι ιδιοκτησίας: Βαρσοβία (Πολωνία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Σαντιάγο (Χιλή)
•    Κόκκινοι Τίτλοι ιδιοκτησίας: Μπέλφαστ (Ιρλανδία), Αθήνα (Ελλάδα), Βελιγράδι (Σερβία) 
•    Πορτοκαλί Τίτλοι ιδιοκτησίας: Λονδίνο (Αγγλία), Μόσχα (Ρωσία), Τόκιο (Ιαπωνία)
•    Ροζ Τίτλοι ιδιοκτησίας:ΝέαΥόρκη (ΗΠΑ), Άμστερνταμ (Ολλανδία),Σίδνεϊ (Αυστραλία)
•    Γαλάζιοι Τίτλοι ιδιοκτησίας: Κουίνσταουν (Νέα Ζηλανδία), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική) Ταϊπέι (Ταϊβάν)
•    Καφέ Τίτλοι ιδιοκτησίας: Γκιθορν (Ολλανδία), Μαδρίτη (Ισπανία)

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας MONOPOLY HERE & NOW στο VoteMonopoly.comhttp://www.buzzfeed.com/votemonopoly

Η MONOPOLY HERE & NOW: Παγκόσμια Έκδοση θα είναι διαθέσιμη αυτό το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει επετειακά πιόνια-σύμβολα και νέους κανόνες. Οι παίκτες θα αγωνίζονται γύρω από το ταμπλό για να επισκεφθούν όσες περισσότερες τοποθεσίες μπορούν, συλλέγοντας σφραγίδες στα διαβατήριά τους καθ’ όλη την διαδρομή, θα εισπράττουν μετρητά από τις πληρωμές των επισκεπτών όταν οι αντίπαλοί τους θα πατούν τις ιδιοκτησίες τους ενώ νικητής θα αναδεικνύεται ο πρώτος παίκτης που θα γεμίζει το διαβατήριό του.