Τι θα δούμε σίγουρα (και) αυτές τις γιορτές


 

Τι θα δούμε σίγουρα (και) αυτές τις γιορτές

 

HOME ALONE

 

1.jpg

 

 

Επειδή δεν υπάρχει κάτι πιο Χριστουγεννιάτικο από μικρούλη Macaulay Culkin να τρώει παγωτό με την κουτάλα μπροστά στην τηλεόραση. Μπορεί να είναι η επιτομή του κλισέ, αλλά το Home Alone είναι η παράδοση που έγινε λατρεία επειδή ακριβώς δεν το βαριέσαι όσες φορές και να το δεις. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα συνεχίσω να το βλέπω κάθε χρόνο για τα επόμενα 100 με 2οο χρόνια. Κρίμα που κάνενα από τα υπόλοιπα δεν μπόρεσε να φτάσει το classic standard του πρώτου.

 

SCROOGED

 

587072-scrooged_video_image-1024x576.jpg

 

 

O Bill Murray σε ρόλο τηλεοπτικού παραγωγού Grinch meets Ebenezer Scrooge συναντάει τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων. Όχι σε ένα βράδυ και όχι στην κρεβατοκάμαρα του αλλά το κεντρικό θέμα μένει το ίδιο. Grinch που μετατρέπεται σε αρκουδάκι της αγάπης αφού δει κάτι από το παρελθόν, κάτι απ’ το παρόν και φυσικά κάτι απ’ το μέλλον. All time classic!

 

 

DIE HARD

 

die-hard-original-best-in-the-series-1024x575.jpeg

 

 

Τι εννοείς δεν είναι Χριστουγεννιάτικο το “Die Hard”; Ο νεαρότατος Bruce Willis σώζει Χριστουγεννιάτικο πάρτυ από τους τρομοκράτες (λέγε με Alan Rickman με γερμανικό αξάν), τα ξαναβρίσκει με τη γυναίκα του και μας γεμίζει με χρυσόσκονη και christmas joy. Άλλωστε τα χει πει και ο Abed.

 

GREMLINS

 

lead-1024x576.png

 

Gremlins εδώ, gremlins εκεί, πάνω στο δέντρο, κάτω απ’ την γιρλάντα. Όχι πες μου πως μπορείς να κάνεις Χριστούγεννα χωρίς να δεις έστω μια φορά το Gremlins; Και να θυμάσαι τους τρεις κανόνες:

 

1. Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με νερό

 

2. Όχι φως

 

 

3. Και κυρίως μην τα ταίσεις για κανένα λόγο μετά τα μεσάνυχτα.