Τι σου επιφυλάσσει η πολυσυζητημένη σειρά της χρονιάς...


 

Τι σου επιφυλάσσει η πολυσυζητημένη σειρά της χρονιάς...

 

Η σειρά είναι legal drama και δεν μοιάζει με παρόμοιες του είδους οπότε μην περιμένεις να δεις ούτε Law & Order με τα εκατό του franchise του (ευτυχώς), ούτε όμως και Suits το οποίο κινείται ανάμεσα στη κωμωδία και το δράμα. Στο How to Get Away with Murder μην περιμένεις να γελάσεις ή να αναπαράγεις αστείες ατάκες, μα πιο πολύ θα χαμογελάσεις πονηρά σε καυστικούς διαλόγους, κυρίως με σεξουαλικά υπονοούμενα.

 

Το σενάριο ακολουθεί την προσωπική και επαγγελματική ζωή της καθηγήτριας και δικηγόρου Annalise Keating (Viola Davis) στο Middleton University της Φιλαδέλφια με τις μοναδικές της τακτικές στο μάθημα του ποινικού δικαίου. Στο αμφιθέατρο επιλέγει μετά από δοκιμασία πέντε φοιτητές, μετατρέποντας τους σε συμβούλους στο δικηγορικό της γραφείο. Κάθε επεισόδιο διαθέτει την επίλυση μιας ξεχωριστής νομικής υπόθεσης ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγεται το κουβάρι της κεντρικής δολοφονίας μιας φοιτήτριας του πανεπιστημίου. Η σειρά ξεκινά με τους πέντε φοιτητές να προσπαθούν να εξαφανίσουν ένα πτώμα και συνεπώς η ροή διαθέτει φλας μπακς σ’αυτό το γεγονός και παράλληλα εξελίσσεται η ιστορία του πως έφτασαν μέχρι εκεί.

 

o-how-to-get-away-with-murder-facebook.jpg

 

Η σειρά δεν κουράζει τον θεατή αφού αναπτύσσεται σεναριακά καθ’όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, προσφέροντας στο τέλος τόση αγωνία όση χρειάζεται για να αναμένεις το επόμενο. Αν είσαι φοιτητής νομικής αντιλαμβάνεσαι το πόσο πιο ενδιαφέρον θα γινόταν το μάθημα με την Annalise Keating σαν καθηγήτρια ενώ ταυτόχρονα μας δείχνει εκ των έσω ποια είναι η πορεία μια δικαστικής υποθέσεως, το άγχος, την πίεση και τον ανταγωνισμό του χώρου. Τα χαρακτηριστικά αυτά την ανάγουν σε άκρως δελεαστική, ανεξάρτητα απ’την επαφή κάποιου με το νομικό αντικείμενο. Δεν απευθύνεται φυσικά σε συγκεκριμένη μερίδα κοινού.

 

Η Viola Davis αποτελεί μια ακόμα κινηματογραφική παρουσία που μεταπηδά στην τηλεόραση και το πράττει τόσο επιτυχημένα που σε ερμηνευτικό επίπεδο ξεχωρίζει. Το ταλέντο της καθρεφτίζεται στο τρόπο που αποδίδει την εξωτερικά αδίστακτη μορφή μιας δικηγόρου, η οποία όμως στο δευτερόλεπτο μπορεί να διαλυθεί συναισθηματκά φανερώνοντας μια πλειάδα αδυναμιών πίσω απ’την σκληρότητα της. Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνεται ιδανικά περιέχοντας και φρέσκα πρόσωπα.

 

how-to-get-away-with-murder.jpg

 

Η σειρά βέβαια προκάλεσε γρήγορα πανικό στα social media για τις ομοφυλοφιλικές σκηνές που περιέχει, δημιουργώντας έντονο διάλογο στο twitter. Η παραγωγός της σειράς Shonda Rhimes (Scandal και Grey’s Anatomy) απάντησε σε tweet χρήστη που ζητούσε να περιοριστούν οι gay σκηνές πως “δεν υπάρχουν gay σκηνές, μόνο σκηνές με ανθρώπους και με τον όρο gay σκηνές δεν άργησες μόνο να καταλάβεις τι συμβαίνει αλλά δεν έχεις ξυπνήσει καν”. Εξάλλου και ο δημιουργός της σειράς Peter Nowalk (Grey’s Anatomy και Scandal) έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι gay και πως με τις πολυσυζητημένες αυτές σκηνές θέλει να τραβήξει τα όρια.

 

Τι άλλο χρειάζεστε λοιπόν για να ξεκινήσετε αυτή τη σειρά που όχι άδικα έχει αναδειχτεί σε hype προϊόν της χρονιάς.

 

{youtube}dkb-aBaxkVk{/youtube}

 

 

Πηγή: slag.gr