Τόσο ώστε να θέλει να ζήσει μέσα τους


 

Τόσο ώστε να θέλει να ζήσει μέσα τους

 

Πως θα σου φαινότανε να ζούσες μέσα στο διαστημόπλοιο Enterprise; Ή μήπως προτιμάς την σπηλιά  του Batman; 

 

Ίσως ένα σύντομο πέρασμα από τα στούντιο των πετυχημένων ταινιών και τηλεοπτιικών σήριαλ να ήταν μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία όμως κάποιοι άνθρωποι έχουν «δεθεί» τόσο πολύ με συγκεκριμένα φιλμ ώστε θέλησαν να μετατρέψουν το ίδιο τους το σπίτι σε πλατό από την αγαπημένη τους κινηματογραφική παραγωγή.

 

Όσο για τις πρακτικές δυσκολίες που κρύβει μια τέτοια αλλαγή αυτό δεν φαίνεται να τους έχει απασχολήσει και τόσο. 

 

Εντοπίσαμε μερικές από τις πιο πετυχημένες αρχιτεκτονικές κατασκευές εμπνευσμένες από τα σκηνικά γνωστών παραγωγών του Hollywood και σου τις παρουσιάζουμε. Προσοχή: Μην το δοκιμάσετε στο...σπίτι!

 

Flintstones House

 

desktop-1411061017.jpg

 

desktop-1411061018.jpg

 

Βρίσκεται στο Malibu και είναι το υπέροχο εξοχικό ενός ζευγαριού. Παρά την εκκεντρική του εμφάνιση και το...πρωτόγονο εσωτερικό του design έχει φανταστικό κήπο και μαγευτική θέα στη θάλασσα.

 

Hobbit House

 

desktop-1411061034.jpg

 

desktop-1411061035.jpg

 

Κι όμως εδώ μέσα ζούνε άνθρωποι! Ο Simon Dale έφτιαξε αυτό το σπίτι για την οικογένεια του στα αρχιτεκτονικά πρότυπα του χωριού των Χόμπιτ ακριβώς όπως τα φαντάστηκε ο Τόλκικ στα μυθιστορήματα του. Πάντως το σπίτι, εκτός από την εμμονή των ιδιοκτητών του με τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, κρύβει και μια άλλη ιδιότητα: είναι πολύ οικολογικό καθώς θερμαίνεται με μια ειδική κατασκευή που συγκεντρώνει την θερμότητα του ήλιου ενώ υπάρχει εγκατάσταση η οποία μαζεύει το νερό της βροχής και στη συνέχεια το φιλτράρει ώστε οι ένοικοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. 

 

The Tron Suite

 

desktop-1411061031.jpg

 

desktop-1411061032.jpg

 

Εμπνευσμένο από το Tron: Legacy το φουτουριστικό αυτό δωμάτιο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ice Hotel στη Σουηδία.

 

Star Trek Mansion

 

desktop-1411062872.jpg

 

desktop-1411061027.jpg

 

Aυτή η έπαυλη στην Florida δεν είναι μόνο πιστή αντιγραφή των σκηνικών του Enterprise. Είναι και γιγάντια αφού ξεπερνάει κατά πολύ σε μέγεθος τα πραγματικά δωμάτια στα πλατό της διάσημης τηλεοπτικής σειράς!

 

Dr. Who Room

 

desktop-1411062065.jpg

 

Κάπου εδώ σταματάει η λογική. Την ξαναβρίσκουμε όταν μαθαίνουμε πως δεν πρόκειται για ολόκληρο σπίτι αλλά απλά για ένα δωμάτιο που έχει μετατραπεί από τον JP Fox σε εργαστήριο του Dr. Who απλά για πλάκα. Πάντως όλα αυτά που βλέπεις κινούνται και κυρίως κάνουν όλους τους ήχους που ακούγαμε στην αγαπημένη σειρά. Πάλι καλά που δεν λειτουργούν κι όλας...

 

 

Batman House

 

desktop-1411064152.jpg

 

Εντάξει κι αυτό ξενοδοχείο είναι. Το ξενοδοχείο Eden στην Ταιβάν προσφέρει στους πελάτες του θεματικά δωμάτια από διάσημες ταινίες. Αυτή είναι η σπηλιά του Βatman!