Τελικά όλες οι ταινίες της Pixar διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν;


 

Τελικά όλες οι ταινίες της Pixar διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν;

 

toy-story-overlook-camera.jpg

 

Είναι γνωστό πως η Pixar γεμίζει κάθε της ταινία με Easter Eggs που συνδέουν τις ταινίες της. Αυτό οδήγησε άλλωστε και στo http://www.pixartheory.com/ , το οποίο είναι μια πολύ πολύ τραβηγμένη θεωρία για το πως όλες οι ταινίες της Pixar διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν. Εκτός όμως από αναφορές στις άλλες τις ταινίες, στο Toy Story 3 βρίσκουμε αναφορές στη Λάμψη του Stanley Kubrick. Ο Lee Uknrich, σκηνοθετης της ταινίας, αγαπάει πολύ το ανατριχιαστικό φιλμ του Kubrick, και γεμισε την ταινία με αναφορές στο Room 237 του Overlook Hotel, το οποίο εμφανίζεται τόσο σε καμερες ασφαλείας, όσο και στις πινακίδες του οχήματος που παίρνει τα παιχνίδια μακριά.

 

Eνα Xenomorph, Predator 2

 

BaP5b.png

 

Πριν αρχίσουν τα κακά crossover μεταξύ τους με το Alien vs Predator, τα δύο franchises συναντήθηκαν στιγμιαία στο δωμάτιο με τα τρόπαια του Predator. Το κρανίο ενός Xenomorph φαίνεται ξεκάθαρα στο δωμάτιο, ίσως προοικονομώντας το crossover.

 

O Pac Man, Tron

 

pac-man.png

 

To πρώτο Tron μπορεί να μην είχε μουσική από τους Daft Punk, αλλά στο control του πλοίου του Sark οι οθόνες παίζουν gameplay βιντεο του Pac Man. Και αν ακούσεις προσεχτικά, στο βάθος παίζει και η μουσική του παιχνιδιού. Δεν είναι Daft Punk, αλλά τι να κάνουμε.

 

Η ασπίδα του Captain America, Iron Man

 

marvelmovies_05.jpg

 

Όπως και με την Pixar παραπάνω, η Marvel γεμίζει τις ταινίες της με αναφορές σε άλλες ταινίες της. Επίσης, οι ταινίες της διαδραματίζονται όντως στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν. Αλλά στο πρώτο Iron Man, αρκετό καιρό πριν το The Avengers έφερε τους ήρωες του MCU, μια πρωτότυπη ασπίδα του Captain America κάθεται στον πάγκο του εργαστηρίου του Τοny καθώς βγάζει τη στολή από πάνω του.

 

To γάντι του Freddy Krueger, Evil Dead 2

 

evil-dead-2.jpg

 

O Sam Raimi ξεκίνησε τα Evil Dead γιατί αγαπούσε τον κινηματογράφο του τρόμου, οπότε είναι λογικό πως ένας από τους πιο εικονικούς δολοφόνους του είδους θα έκανε ένα μικρό easter egg cameo στην ταινία. O Ash είχε άλλα προβλήματα όταν μπήκε στην αποθήκη, αφού η νεκροζώντανη και δαιμονισμένη κοπέλα του μασουλούσε το χέρι του, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αφού το γάντι με τις λεπίδες που είναι το όπλο της επιλογής του Krueger δείχνει πως μάλλον ο δολοφόνος έχει περάσει από εκεί.

 

To Batman v Superman: Dawn of Justice, στο I Am Legend

 

maxresdefault-1024x576.jpg

 

 

Πως, θα μου πεις; Πόση δύναμη δίνει ο Xenu στον Will Smith για να μιλάει θετικά για τη σαιεντολογία χωρίς να γραφτεί ως μέλος; Ποιος ξέρει; Εξακολουθεί να κάνει ταινίες παρόλο που κανείς δε θέλει να τον δει. Πάντως ο Αkiva Goldsman, παραγωγός του I Am Legend είχε δείξει ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο μιας ταινίας Batman/Superman την εποχή που γυριζότανε η ταινία και θεώρησε πως ήταν αστείο να το ενσωματώσει σε μία σκηνή.

 

Πηγή: slag.gr