Με ήρωες που διαθέτουν ιδιαίτερα παράξενες μαγικές ικανότητες


 

Με ήρωες που διαθέτουν ιδιαίτερα παράξενες μαγικές ικανότητες

 

Ένα νέο ζευγάρι, η Suzanne και ο Jonathan, έχουν την ικανότητα να παγώνουν το χρόνο όταν έρχονται σε οργασμό. Και χρησιμοποιούν αυτές τις δυνάμεις τους για να κάνουν ότι θέλουν ελεύθερα, όπως για παράδειγμα  να ληστέψουν μία τράπεζα. Στα χέρια οποιασδήποτε άλλης ομάδας, το Sex Criminals των Matt Fraction & Chip Zdarsky θα ήταν απλώς σοφτ πορνό επιστημονικής φαντασίας (η apple αφαίρεσε την ψηφιακή έκδοση από το itunes store επειδή περιείχε πολύ γραφικό σεξ).

 

Αν έχεις διαβάσει όμως έστω και λίγη από τη δουλειά του Fraction μπαίνεις στην ιστορία με ελπίδες για κάτι καλύτερο.

 

Το πρώτο τεύχος, που ασχολείται κυρίως με το origin story της Suzanne ενώ παράλληλα εισάγει και την πλοκή που θα απασχολήσει μάλλον τη σειρά στο προσεχώς μέλλον, είναι ένα από τα πιο περίεργα πρώτα τεύχη της χρονιάς (που μας πέρασε). Ο τρόπος με τον οποίο η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει τις δυνάμεις της και μαθαίνει για τον εαυτό της καταφέρνει να είναι αστείος ενώ παράλληλα λέει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η γυναικεία σεξουαλικότητα στην κοινωνία. Τα πάνελ στα οποία  συμμαθήτρια της προσπαθεί να της μάθει όλα όσα ξέρει για το σεξ θα σε κάνει να γελάσεις δυνατά, κι αυτό έχει να κάνει τόσο με το γράψιμο του Fraction όσο και με το σκίτσο του Zdarsky, το οποίο θυμίζει έντονα animated καρτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο δεύτερο τεύχος μαθαίνουμε για το origin του Jonathan, που αποδεικνύεται λιγότερο ενδιαφέρον –ίσως επειδή δεν έχει τις έξτρα σελίδες  απο τις οποίες επωφελήθηκε το πρώτο τεύχος με το origin της Suzanne-, όμως το χιούμορ και η πρώτη εξερεύνηση της δυναμικής του ζευγαριού δεν σ’αφηνουν να βαρεθείς στιγμή.

 

Και όταν φτάσεις στο τρίτο τεύχος (το τελευταίο που κυκλοφόρησε, με το επόμενο να βγαίνει στις 8/1/14), η ιστορία εστιάζει για πρώτη φορά στο παρόν, στη ληστεία, και στον κίνδυνο που διατρέχουν οι χαρακτήρες.  Το #3, είναι το πιο δυνατό τεύχος από τα τρία. Ο τέταρτος τοίχος σπάει πιο πολύ από ποτέ, η θεματική του πως το σεξ μπορεί να φέρει κοντά ή να απομονώσει τους ανθρώπους είναι πιο ξεκάθαρη και τα αστεία έρχονται με ρυθμό που θα ζήλευαν οι πιο έξυπνοι κωμικοί. Επίσης, υπάρχει το πιο meta μουσικό νούμερο, γιατί το Sex Criminals είναι ένα κομικ που έχει μουσικά νούμερα.

 

Μπορεί η υπόθεση (και ο τίτλος – γιατί ο τίτλος είναι το χειρότερο και καλύτερο πράγμα στη σειρά-) να παραπέμπουν σε κακό Sexploitation, και αυτό σίγουρα έκανε κακό στις πωλήσεις αφού η Apple το αφαίρεσε από τους καταλόγους της, αλλά το Sex Criminals είναι μια ιστορία που μιλάει πολύ σοβαρά για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από ένα φίλτρο πανέξυπνου χιούμορ και πρωτότυπου σχεδίου και χρωμάτων που θα ζήλευαν τα πιο ψαγμένα indie comics. Σίγουρα αξίζει το χρόνο και τα λεφτά που θα ξοδέψεις πάνω του, και με τα νέα τεύχη που έρχονται στο νέο χρόνο είναι από τις σειρές που θα συζητηθούν πιο πολύ το 2014.

 

 

Πήγη: slag.gr