Και εάν σου κάτσει;;


Mundial, καλοκαίρι, μπίρες, σουβλάκια, πίτσες και …..στοίχημα! Από την εποχή του προπό μέχρι σήμερα, φαντάζομαι οι περισσότεροι θα έχουν παίξει έστω και μια φορά.  Και εάν δεν έχουν παίξει θα έχουν ακούσει για τον ξάδελφο  του μπατζανάκη του φίλου τους που με 2 € έπαιξε 10 αγώνες (παρολί) και κέρδισε πολλά χρήματα. Ή θα έχουν να σου πούνε για μια φορά που είχαν παίξει 8 αγώνες , είχαν πιάσει τους 7 και μέχρι το 95 λεπτό έπιαναν και το 8, ώσπου μια στραβοκλοτσιά και στην συνέχεια να θυμούνται  όλους τους αγίους που υπάρχουν!

 

Μια άλλη κατηγορία είναι και αυτή που και πάλι από τον ξάδελφο του ξαδέλφου τους έχουν το σίγουρο, το στημένο παιχνίδι  που συνήθως είναι ένα παιχνίδι κάπου στα πέρατα της  Γης! Αρκετοί ρωτάνε εάν υπάρχει σίγουρος τρόπος να βγάζεις κέρδη. Ναι, υπάρχει. Να μην παίζεις!

 

Για να είμαι ειλικρινείς υπάρχει/υπήρχε αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου αναφέρει στις εκπομπές του το σύστημα με τα Χ. Τι είναι αυτό; Παίζεις όλα τα παιχνίδια Χ και κάθε φορά που χάνεις, διπλασιάζεις το ποντάρισμα σου μέχρι να κερδίσεις και ξανά από την αρχή! Η λογική είναι ότι κατά κανόνα η απόδοση που σου δίνει για το Χ είναι από 2,00 και πάνω, άρα όταν σου κάτσει έχεις διπλασιάσει το ποντάρισμά σου.


Ας δούμε ένα παράδειγμα και βάλτε ο καθένας το παιχνίδι που έρχεται Χ και κάντε τις πράξεις.
1. 1 ευρώ
2. 2 ευρώ
3. 4 ευρώ
4. 8 ευρώ
5. 16 ευρώ
6. 32 ευρώ
7. 64 ευρώ
8. 128 ευρώ
9. 256 ευρώ


Εάν βέβαια αντί για 1 Ευρώ , ξεκινήσουμε με 10 €, τότε καταλήγεις στο παιχνίδι νούμερο 9 να πρέπει να ποντάρεις 2560 €.

 

Σε ένα σερί αγώνων όπως το Mundial θεωρητικά πιστεύεις ότι κάποιο παιχνίδι θα έρθει Χ. Σε προηγούμενο Mundial  όμως  το Χ ήρθε μετά από 10 παιχνίδια! Που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχες «καβάτζα» πολλά χρήματα. Το συμπέρασμα τελικά ποιο είναι; Αξίζει ή όχι; Το στοίχημα , όσο και εάν σας φανεί περίεργο , είναι συνδυασμός στατιστικής και μαθηματικών.  Μπορεί να έχεις έμπνευσή και να παίξεις και να κερδίσεις μερικές φορές αλλά μακροπρόθεσμα θα είσαι χαμένος. Έτσι και εδώ. Για να πεις ότι θα έχεις κάποιο κέρδος , με βάση το παράδειγμα, θα πρέπει το Χ να σου βγει όσο το δυνατόν αργότερα. Αλλά ψυχολογικά και στην τσέπη σου αντέχεις; Παλιότερα ίσως, τώρα μάλλον όχι!

 

Το παραπάνω «σύστημα» βασίζεται στο Martingale (betting system)


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Martingale_%28betting_system%29