Η ακτιβίστρια, σκηνοθέτης, φωτογράφος, δημοσιογράφος και διοργανώτρια φεστιβάλ, Μαρία Cyber Κατσικαδάκου, σ' ένα φωτογραφικό λεύκωμα καταγραφής και ανάδειξης της λεσβιακής ζωής.


Πρόκειται για μια από τις πρώτες λεσβίες ακτιβίστριες στη Ελλάδα και την εγχώρια LGBTQI+ κοινότητα, δημιούργησε τον ιστότοπο lesbian.gr και το Outview Film Festival, ενώ υπήρξε και ο ιθύνων νους πίσω από το Mindradio.gr. Η ίδια είναι παράλληλα σκηνοθέτης και φωτογράφος, ενώ όταν διαγνώστηκε με Διαβήτη Τύπου 1, δημιούργησε τον ιστότοπο glykouli.gr, που αποτελεί το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Σήμερα όμως, η Μαρία Κατσικαδάκου, Μαρία Cyber ή Cyberdyke όπως αποκαλούνταν παλιότερα, συστήνεται ξανά στο κοινό μέσα από ένα πολύτιμο φωτογραφικό λεύκωμα καταγραφής και ανάδειξης της λεσβιακής ζωής, με τίτλο «Μια Λεσβιακή Ζωή».

Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα της Μαρίας Cyber αποτελείται από φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια, συνοδευόμενες από αυτοτελείς αυτοβιογραφικές ιστορίες που μας γυρνούν πίσω στο 1975 και την παιδική της ηλικία, επιστρέφοντάς μας στο σήμερα.

«Λεσβία είναι μια υπέροχη λέξη και από τότε που την ανακάλυψα δεν την έχω αποχωριστεί. Με καθορίζει και μου προσφέρει μια γεμάτη περιπέτειες ζωή.

ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΖΩΗ! Απολαύστε λίγο απ’ αυτή τη ζωή, ξεναγηθείτε μέσα από τις φωτογραφίες και το κείμενο, αφεθείτε να νιώσετε τη γεύση της και υπερασπιστείτε το δικαίωμά της να υπάρχει, ίση με όλες τις άλλες ζωές», αναφέρει η ίδια η Μαρία Cyber στην περιγραφή του βιβλίου.

Το λεύκωμα «Μια Λεσβιακή Ζωή» επιμελήθηκαν οι Ειρήνη Δαφέρμου, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη και Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Το Ροδακιό, με την υποστήριξη της Onassis Stegi.

Βρείτε το εδώ.