Στο βιβλίο καταγράφεται η καριέρα στο σινεμά του χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Leonardo DiCaprio, Rick Dalton


Την αποκάλυψη ότι ο ίδιος έγραψε ένα spin-off βιβλίο για το Once Upon A Time In Hollywood έκανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης, Quentin Tarantino, και οι θαυμαστές του παγκοσμίως ανυπομονούν να το διαβάσουν!

Τοποθετημένη στη χρυσή εποχή του Hollywood το 1969, η ταινία του Tarantino από το 2019 καταγράφει τις δραστικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου μέσα από την ιστορία του έκπτωτου ηθοποιού, Rick Dalton, και του stunt του, Cliff Booth.

Με τη λογοτεχνική εκδοχή του Once Upon A Time In Hollywood να έχει κυκλοφορήσει την περασμένη χρονιά, ο δημοφιλής σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι τώρα έχει ολοκληρώσει ακόμη ένα βιβλίο, η ιστορία του οποίου εκτυλίσσεται στο ίδιο σύμπαν με αυτό της ταινίας. Αυτό φέρει τον τίτλο The Man Who Would Be McQueen: The Films Of Rick Dalton.

Το βιβλίο αποτελεί αντικείμενο έμπνευσης από αληθινούς κινηματογραφικούς οδηγούς για ηθοποιούς από την περίοδο των ‘70s, ενώ περιέχει μια μικρή βιογραφία του Dalton, όπως και καταγραφή της καριέρας του μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 1988.

Δεν είναι ωστόσο ακόμη ξεκάθαρο αν το βιβλίο που υπογράφει ο Tarantino πρόκειται στην πραγματικότητα να εκδοθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το κοινό στο οποίο και απευθύνεται είναι αρκετά περιορισμένο, ενώ αποτελεί μια πικρή χολυγουντιανή ιστορία.

Σε περίπτωση βέβαια που θέλετε διακαώς να διαβάσετε κάτι δια χειρός Tarantino, το επόμενο βιβλίο του με τίτλο Cinema Speculation έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσει. Αυτό αποτελεί ένα non-fiction αφιέρωμα στο  ’70s κινηματογράφο και αποτελείται από reviews, δοκιμιακά κείμενα και πολλά ακόμη. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.