Η ποιήτρια που θα ήταν σήμερα 89 ετών φαίνεται πως είχε εκφράσει το ταλέντο της από τα παιδικά της χρόνια


Μερικοί άνθρωποι φαίνεται από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους ότι θα μεγαλουργήσουν. Η Sylvia Plath φαίνεται πως υπήρξε και η ίδια μια από αυτούς, με το πρώτο της ποίημα να γράφεται αλλά και να δημοσιεύεται όταν εκείνη ήταν στην τρυφερή ηλικία των 8 ετών.

Η μικρή Plath είχε στείλει το ποίημά της στην εφημερίδα Boston Herald, μαζί με ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε: «Αγαπητέ Εκδότη, έγραψα ένα μικρό ποίημα σχετικά με το τι βλέπω και ακούω τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού». Το ποίημα δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου του 1941.

Το μικρό, εντυπωσιακό για την ηλικία της Sylvia Plath ποίημα, έφερε απλώς τον τίτλο “Poem”:

Hear the crickets chirping

In the dewy grass.

Bright little fireflies

Twinkle as they pass.

Το γράμμα της Plath τελείωνε με την ίδια να ευχαριστεί την εφημερίδα για την Good Sport καρφίτσα της, μιας που η ίδια ήταν μέλος του Good Sport Club for Children που έτρεχε τότε η Boston Herald.

Αν σας ενδιαφέρουν περαιτέρω τα παιδικά και εφηβικά γραπτά της Plath, δείτε το παρακάτω video του Gothamist που εξετάζει τα manuscripts της ίδιας στη New York Public Library. Το υλικό περιλαμβάνει comics που εκείνη ζωγράφιζε για τον αδερφό της, αλλά και μια ζωγραφιά της ίδια με το χαριτωμένο σχόλιο: «Αυτή είναι η Sylvia. Χαμογελά και είναι ευγενική».