Όταν η τεχνολογία θα μας καταπιεί...


 

Όταν η τεχνολογία θα μας καταπιεί...

 

Είναι το δημιούργημά μας. Και, τώρα, θέλει να μας σκοτώσει.

 

Η ηθική και οι κανόνες της κοινωνίας μας έχουν επιτρέψει, εδώ και χρόνια, τον εντοπισμό της θέσης μας μέσω κινητών, και τη χειραγώγηση των επιθυμιών μας μέσω διαδικτύου. Αύριο, η τεχνολογία θα επιτρέπει σε απρόσκλητους διαχειριστές, μέσω εγκεφαλικών εμφυτευμάτων, να ελέγχουν τις οπτικές μνήμες και τις αναμνήσεις μας, τη συμπεριφορά και τις κινήσεις μας. Και, αυτή είναι η καρδιά στην ιστορία του Άλπερτ: η αλληλεπίδραση της τεχνολογίας με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και ο αφανισμός αντιφρονούντων, ανένταχτων και κάθε είδους "διαφορετικών". 

 

Ο προσθετικός βραχίονας του Τζιμ Πιρς, τα βιονικά γυαλιά της Κίρστεν, τα έντομα-ντρον που κατασκοπεύουν και δολοφονούν, τα διαδικτυακά πλοκάμια της Συλλογικής Συνείδησης που λοβοτομεί ανθρώπους και συγκροτεί έναν στρατό από Ενεργούμενα, ηχούν σαν αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Όμως... είναι ήδη πραγματικότητα. 

 

Ο Μαρκ Άλπερτ γράφει το ένα θρίλερ καλύτερο από το προηγούμενο - είναι άξιος διάδοχος του Μάικλ Κράιτον. Όποιος καθηλώθηκε από την "Κλεμμένη εξίσωση", θα λατρέψει τον "Αφανισμό". Το νέο του βιβλίο εξάπτει, συγκλονίζει, τρομοκρατεί, πληροφορεί, συναρπάζει. Ακατάπαυστη δράση, καταιγιστικός ρυθμός, αληθινή επιστήμη αιχμής, υπερσύγχρονη τεχνολογία, διεθνής κατασκοπεία, αλλεπάλληλες ανατροπές, πολιτικές ίντριγκες, σκηνές που κόβουν την ανάσα. 

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει, πλέον, τα δικά της σχέδια για το μέλλον - στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι.

 

Ο Τζιμ Πιρς νοσταλγεί την κόρη του - τον εγκατέλειψε μόλις έμαθε ότι ο πατέρας της έκανε την πιο "βρόμικη" δουλειά στις μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού. 

 

Την αγαπάει πολύ, παρ’ ότι ξέρει ότι είναι η πιο δραστήρια χάκερ των InfoLeaks. Καθώς σφαδάζει κάτω από τη θανατηφόρα λαβή του δολοφόνου που έχει εισβάλει στο γραφείο του απαιτώντας να μάθει πού βρίσκεται η κόρη του, καταλαβαίνει ότι η μονάκριβή του έχει «σπάσει» κάποια πολύ κρίσιμα μυστικά...

 

... Κι ενώ ο Τζιμ ψάχνει να βρει τον απαγωγέα της, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει, απλώς, την υπέρτατη απειλή για την κόρη του. Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει στραφεί στους δημιουργούς της, και δεν προτίθεται να τους αφήσει -ούτε και τους υπόλοιπους ανθρώπους- να επιβιώσουν για πολύ.

 

Cover2_Afanismos.jpg