Η  Σοφία Αυγερινού παρουσιάζει στο κοινό του Floral, το νέο της μυθιστόρημα, «Ο άλλος Λάζαρος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.


Η  Σοφία Αυγερινού παρουσιάζει στο κοινό του Floral, το νέο της μυθιστόρημα, «Ο άλλος Λάζαρος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη. Για το βιβλίο θα μιλήσει  ο Δημήτρης Οικονόμου, συγγραφέας, και θα διαβάσει αποσπάσματα η Λήδα Σάμιτα, ηθοποιός, Η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομο πρόγραμμα έντεχνης μουσικής με τον Στέφανο Σίνη, την Λήδα Σάμιτα και τους φίλους τους.

Για το βιβλίο:
Ο Λάζαρος είναι ένας άνθρωπος φτωχός και αθώος. Τόσο αθώος που χάνει δουλειά και σπίτι και περιφέρεται άστεγος με τη γυναίκα του, έχοντας δώσει την έφηβη κόρη του ως αντάλλαγμα για τα χρέη που τον πνίγουν. Τόσο φτωχός που δεν μπορεί ούτε να διαμαρτυρηθεί για τις συμφορές και τις αδικίες. Μόνο σωπαίνει. Μέχρι που του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να μιλήσει, να εκδικηθεί, να διεκδικήσει.
Μια δεύτερη ζωή. Και μια τρίτη. Πόσο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να βρει τη φωνή που έχει χάσει; «Ο τελώνης του παρέδωσε δυο-τρία χαρτιά με υπογραφές και σφραγίδες. Διαταγή πληρωμής. Κατάσχεση. Τρεις μέρες προθεσμία. Έστεκε όρθιος και παρίστανε πως διάβαζε κάτι χθεσινές εφημερίδες. Ο πλούσιος είχε καρφώσει τα μάτια στην πόρτα και περίμενε. Ο Λάζαρος ήξερε τι περίμενε και ήξερε επίσης πως έπρεπε κανονικά να τον πετάξει έξω. Ωστόσο αποφάσισε να δει πού θα πήγαινε το πράγμα. Όταν ήταν ώρα για μεγάλες αποφάσεις, ο Λάζαρος το έσκαγε από την πίσω πόρτα και άφηνε κάποιον άλλο Λάζαρο να παρακολουθεί στη θέση του».

Για την συγγραφέα:
Η Σοφία Αυγερινού γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος και εκπαιδευτικός, είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία του Δικαίου και Γερμανική Λογοτεχνία και είναι υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα “Το χρονικό μιας Διαβολούπολης” στις εκδόσεις Βιβλιοπωλείο της Εστίας, με τις οποίες συνεργάστηκε και ως μεταφράστρια. “Ο άλλος Λάζαρος” είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.


Στις 20:00 | Είσοδος Ελεύθερη