Οι βραβευμένοι αnimators, Άρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης, δημιουργούν το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Δύο βραβευμένοι δημιουργοί αναλαμβάνουν τη δημιουργία του ιδιαίτερου σποτ μετά την περυσινή πρωτοβουλία του ΕΚΚ, που στηρίζει τους βραβευθέντες συμμετέχοντες του Φεστιβάλ της Δράμας

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανέθεσε στον Άρη Καπλανίδη και τον Ηλία Ρουμελιώτη τη δημιουργία του σποτ που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Η ανάθεση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της περυσινής πρωτοβουλίας του ΕΚΚ να στηρίζει κάθε χρόνο βραβευμένους δημιουργούς στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, απευθυνόμενο σε αυτούς για το προωθητικό του σποτ.

Ο Άρης Καπλανίδης και ο Ηλίας Ρουμελιώτης βραβεύθηκαν φέτος στο Φεστιβάλ για την animated ταινία τους, με τίτλο «Από το Μπαλκόνι». Ο Άρης Καπλανίδης κέρδισε επίσης το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ ο Ηλίας Ρουμελιώτης κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου.

Το βιογραφικό σημείωμα των καλλιτεχνών:

Οι Άρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης είναι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και animators. Δημιουργοί της μικρού μήκους ταινίας animation «Από το Μπαλκόνι»  (Soul Productions, EKK - 2021) που έχει τιμηθεί με 9 βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Animasyros ενώ συνεχίζει την πορεία της σε διεθνή φεστιβάλ. 

Έχουν γυρίσει αρκετές μικρού μήκους ταινίες μεταξύ των οποίων οι: «Air Co.» , «Πισωγυρίσματα» και «Βλέπω στον Ύπνο μου Αφροδίτες», ενώ το 2015 κυκλοφόρησαν την μεγάλου μήκους κωμωδία «Η Ζωή Ενταύθα».  

Από το 2019 έχουν ιδρύσει την εταιρία BrosInArts Animation Studios και ασχολούνται αποκλειστικά με το animation μυθοπλασίας έχοντας ήδη αρκετές δουλειές σε δική τους σκηνοθεσία και concept, με ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά. Τώρα ετοιμάζουν την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία τους: Ένα animation ντοκιμαντέρ από την σκοπιά των γυναικών που βίωσαν την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Δείτε εδώ το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:

Δείτε εδώ την μεγάλου μήκους κωμωδία τους «Η Ζωή Ενταύθα».