To Beach Street Festival από 1 έως 3 Aυγούστου στη Μυτιλήνη.

 


To Beach Street Festival από 1 έως 3 Aυγούστου στη Μυτιλήνη.

 

To graffiti είναι παντού, στους δρόμους τους τοίχους, κατά μήκος των γραμμών, πάνω στα τραίνα και τα μετρό. Ευανάγνωστα ή όχι, τα χρωματιστά αυτά γράμματα και οι περίεργοι χαρακτήρες που ζωγραφίζονται στους τοίχους έχουν απλωθεί σε όλες τις μεγάλες  πόλεις και τις έχουν γεμίσει με ζωή! Αλλά έχεις  δει ποτέ τους δημιουργούς τους εν δράσει;

 

Ενώ το graffiti είναι συχνά μια μυστική και παράνομη διαδικασία, 1-3 Αυγούστου στο Beach Street Festival θα έχεις την δυνατότητα να δεις graffiti-writers να δημιουργούνε τα κομμάτια τους.

 

Μετά την επιτυχημένη αποστολή του Beach Street Festival να γεμίσουμε χρώμα και ζωή το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην παραλία των Βατερών, στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να γίνουν μια σειρά από πολύχρωμες τοιχογραφίες , τιμώντας τα 80 χρόνια από το θάνατο του Μυτιληνιού ζωγράφου Θέοφιλου και τις τοιχογραφίες(1870-1934).

 

To Beach Street Festival θα είναι η αφορμή για να μαζευτούνε δεκάδες Graffiti-writers από όλη την Ευρώπη και τον Κόσμο για να βάψουν, δημιουργώντας μία διαδρομή σε όλο το μήκος της πόλης της Μυτιλήνης, με graffiti-τοιχογραφίες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες από το αρχαίο λιμάνι της πόλης και τελικό προορισμό το μουσείο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ-Teriade. Η διαδρομή αυτή θα συμβολίζει τη σύνδεση και τη μετάβαση από τις λαϊκές τοιχογραφίες του Θεόφιλου στις μοντέρνες τοιχογραφίες με την τεχνική του Graffiti, από throw-ups μέχρι Murals, μέσα από πολλά διαφορετικά style και τεχνικές.

 

Επίσης στα πλαίσια του Beach Street Festival θα υπάρχουν σεμινάρια graffiti για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να μάθουν την Ιστορία του graffiti και να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους (περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τη στιγμή του φεστιβάλ στα “BSF INFO” kiosk, 1 Αυγούστου).

 

To μέχρι τώρα Graffiti Line up είναι:

ALEX MARTINEZ (US/GR)

DM(NORWAY)

MOSA (PAL CREW/FR)

MR CENZ (UK)

OMICK(OSP/FR)

OVAL TDK (DE)

PAUSER (CZ)

YABOY(US)

ANOOSE CREW

NR4T CREW (ASOD/ FAKE /  KENLAR / SCAR / VALES / VATO)

OFK CREW (CASER / JAMER / NERS)

USE CREW (ELZ / LUNE82 / TASER / URID )

YAKUZA CREW(RASEL / RISK / SIVE)

SAME84

SENOR (TBD)

TARTA (381)

ZOFOS

 

*Η διοργάνωση του Beach Street Festival θα προσπαθήσει να παρέχει δωρεάν Spray-Cans σε όσους το δυνατόν περισσότερους Graffiti-writers, αυτό θα εξαρτηθεί από την γενναιοδωρία των χορηγών και τον αριθμό των συμμετοχόντων. Υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρουμε να παρέχουμε δωρεάν spray σε όλους.

 

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ένα Περίπτερο της KOBRA που θα πουλάει spray από 3 ευρώ, οπότε δεν χρειάζεται να κουβαλάτε χρώματα ερχόμενοι στο φεστιβάλ.