Ένα εικαστικό project αγκαλιάζει την πόλη των Ιωαννίνων από τις 3 έως και τις 11 Ιουλίου.


 

Ένα εικαστικό project αγκαλιάζει την πόλη των Ιωαννίνων από τις 3 έως και τις 11 Ιουλίου

 

Η υλοποίηση των ονείρων των νικητών του Samsung Launching People ξεκινά με πρώτη στάση τα Γιάννενα και τους νικητές της κατηγορίας «Τέχνες και Δημιουργικότητα». Από τις 3 έως και τις 11 Ιουλίου, το project «Gradient: From Gray to Color Scale» που υλοποιείται με την υποστήριξη του Samsung Launching People, θα συγκεντρώσει περισσότερους από 30 εικαστικούς και street art καλλιτέχνες, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στα Ιωάννινα, δημιουργώντας μία μεγάλης κλίμακας εικαστική παρέμβαση στην πόλη των Ιωαννίνων.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η παρουσίαση του έργου των καλλιτεχνών και η δημιουργική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο της πόλης, αξιοποιώντας σύγχρονα Μέσα έκφρασης. Συνολικά, περισσότερες από 35 δημιουργίες που περιλαμβάνουν τοιχογραφίες, graffiti, αλλά και εγκαταστάσεις (installations), θα δώσουν χρώμα στο γκρίζο των κτηρίων και ζωή στο δημόσιο χώρο και σε άδεια μαγαζιά, διαμορφώνοντας ένα διαδραστικό πολιτιστικό δρώμενο, όχι μόνο με παροδικά, αλλά και μόνιμου χαρακτήρα έργα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προβολές σε συνεργασία με διεθνή φεστιβάλ και φορείς, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με live acts, DJ Sets και performances. 

 

Όπως δήλωσε ο κύριος Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas «Τρία νέα παιδιά με διάθεση, κέφι και δημιουργικό πνεύμα θα ομορφύνουν την πόλη των Ιωαννίνων, μέσα από ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό πρίσμα. Είμαστε, πραγματικά, ενθουσιασμένοι που το πρόγραμμα Launching People έδωσε το βήμα για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία τους θα αποτελέσει έμπνευση και για άλλες αντίστοιχες ενέργειες».

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του project «Gradient: From Gray to Color Scale» βρίσκεται διαθέσιμο στο multiartprojects.org/gradient/program.html.

 

ozma.jpg

 

project_01_desaturated.jpg

 

project_03_desaturated.jpg

 

project_04_desaturated.jpg

 

snoe.jpg